Ayna gibi ışıl ışıl olması için 1 yemek kaşığı yetiyor… Kireçlenen, kararan ve yanan çaydanlıklarınız parlayacak!

Çaydanlıklar, sabah kahvaltısında akşam misafir yemeklerine kadar gün içerisinde sık sık kullanılıyor. Tabii sık kullanımdan dolayı çaydanlıklarda zamanla kararma ve içerisinde kireçlenme oluşuyor. Kararan, sararan ya da yanıp lekelenen çaydanlıkları kolayca temizleyebilirsiniz. Hem de kimyasal ürün kullanmadan ve mutfağınızda bulunan birkaç malzeme ile… İşte evde doğal yöntemlerle çaydanlıkları parlatmanın püf noktaları…

AYNA GİBİ PARLAMASI İÇİN KAYNAR SUYA 1 YEMEK KAŞIĞI ATIN

Kararmış ve lekeli çaydanlığınızı karbonat, sirke ve limon tuzu ile parlatabilirsiniz. Bunun için bir geniş bir tencereye bir yemek kaşığı karbonat, 1 yemek kaşığı limon tuzunu alın.

Üzerine bir miktar sirke ve su ekleyip kaynatın. Daha sonra çaydanlığı bu karışımda birkaç dakika bekletip bir sünger yardımıyla yıkayın.

Ayrıca sirkeli karışım çaydanlığın içerisindeki su kireçlerini de temizleyecektir.

LİMON KABUĞU İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRACAK

Limonun kabuğunu küçük parçalar haline getirin ve çaydanlığı ovalayın. Daha sonra nemli bir bez ile ovalamaya devam edin. Bir süre beklettikten sonra bol su ile durulayın ve yumuşak dokulu bir bez ile kurulayın. Sonucunda çaydanlığınız tertemiz ve parlamış olacaktır.

KİMYASAL MADDELERDEN UZAK DURUN

Çaydanlıkları parlatmak için kimyasal maddeler kullanılmamalı. Sirkeli su, çaydanlığın dışını parlatmanıza yardımcı olabilir.

Fakat sirke kokusu hemen çıkmayacağı için daha sorunsuz bir yöntem için limon tuzu kullanabilirsiniz. Limon tuzunu su dolu çaydanlığın içine boşaltın. Daha sonra 15-20 dakika kadar suyu kaynatın. Kaynayan limon tuzlu suyu boşalttıktan sonra su ile durulayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir