TPRECD Bölgesel Toplantıları Sürüyor

TPRECD Bölgesel Toplantıları sürüyor. Düzenlenen bilimsel toplantıda meme estetiğindeki güncel gelişmeler, cerrahi komplikasyonlar ve onkolojik yaklaşımlar ele alındı.

Dernek, 2025 yılının sonuna kadar Adana, Malatya ve Kahramanmaraş gibi farklı illerde de benzer toplantılar düzenlemeyi planlıyor. Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’nin (TPRECD), ülke genelindeki bilimsel eğitim faaliyetlerinin son durağı Diyarbakır oldu. 24 Mayıs’ta 125 plastik cerrahın katılımıyla gerçekleşen toplantı hem bilimsel niteliği ile akademik bilgi paylaşımı hem de bölgedeki meslektaşlar arasında oluşturduğu sosyal etkileşim ve dayanışma açısından önemli bir başarıya imza attı.  Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki plastik cerrahi uzman ve asistanlarının aktif katılım gösterdiği toplantıya Diyarbakır, Batman, Bingöl, Siirt, Ağrı, Mardin, Kahramanmaraş, Van, Şanlıurfa, Elazığ, Malatya, Gaziantep, Adana, Erzincan ve Erzurum’un yanı sıra Eskişehir, Konya, Kayseri, Mersin, Ankara ve Bolu gibi illerden de hekimler katıldı.

Hem Estetik Hem Onkolojik Yaklaşım

Toplantıda meme estetiğine dair güncel yaklaşımlar, ameliyat sonrası olası komplikasyonların yönetimi ve onkolojik cerrahiye dair temel bilgiler bir arada ele alındı. Estetik ve fonksiyonel boyutların bir bütün olarak değerlendirildiği program, bölgedeki cerrahların hem pratik hem teorik gelişimine katkı sundu.

Kadın Plastik Cerrahlar Ön Plandaydı

Diyarbakır’daki toplantı ayrıca, konuşmacıların ağırlıklı olarak kadın cerrahlardan oluşması nedeniyle de dikkat çeken eğitim faaliyetlerinden biri oldu. TPRECD Başkanı Prof. Dr. Şükrü Yazar bu konuda şunları söyledi: “Diyarbakır’daki toplantımızda kadın cerrahların güçlü temsili, bölgenin sosyal dokusuyla da örtüşen anlamlı bir katkı sağladı. Bilimsel yetkinliğin yanında temsil çeşitliliğini desteklemek bizim için önemli bir ilke.”

Bölgesel Toplantılar Büyük ihtiyaç 

Bu tür bölgesel toplantıların büyük bir açığı kapattığını ifade eden TPRECD Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilimsel İşler Sorumlusu Prof. Dr. Ahmet Demir, toplantının önemini şu sözlerle özetledi: “Ankara ya da İstanbul gibi merkezlerde yapılan eğitimlere her zaman ulaşamayan meslektaşlarımız için bu tarz bölgesel toplantılar büyük bir ihtiyaç. Hem bilgiye erişimi artırıyor hem de sahadaki farklı sorunları doğrudan görmemizi sağlıyor.”Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Pekkolay, etkinliğin ev sahibi olarak şu değerlendirmeyi yaptı: “Böylesine nitelikli bir bilimsel organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduk. Bu tür toplantılar hem bilimsel gelişim ve bilgi, deneyim paylaşımı hem de meslektaş dayanışması açısından bölgemize büyük katkı sağlamaktadır.” Etkinliğin Bölgesel Toplantı Başkanı olan Dicle Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Akkoç ise şunları söyledi: “Bölge cerrahlarının aktif katılımı ve bilimsel tartışmalara gösterdikleri ilgi bizi son derece mutlu etti. TPRECD’nin bu eğitim modelinin yaygınlaşmasını destekliyor ve sürdürülebilir olmasını diliyoruz.”

Yerel Talepler, Ulusal Eğitimle Buluşuyor

2025 sonuna kadar Adana, Malatya ve Kahramanmaraş gibi farklı illerde de benzer toplantılar düzenlemeyi planlayan dernek, bölgesel ihtiyaçları göz önünde bulunduran bu modelle, yerinde eğitim ve güçlü mesleki ağ oluşturma hedefliyor. TPRECD Başkanı Prof. Dr. Şükrü Yazar, eğitim vizyonlarına dair şu mesajı yineledi: “Yerinde toplantılarla sadece eğitim vermiyoruz; aynı zamanda meslektaşlarımızın sorunlarına, taleplerine ve potansiyellerine doğrudan temas ediyoruz” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Hamilelikte Sigara İçilir Mi?

Hamilelikte sigara içilir mi? Hamilelikte sigara içmenin özellikle doğacak bebekte önemli sağlık sorunları yaratıyor. 

Erken tanı umut veriyor: Belirtiler 5 yaşında kaybolabilir

Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Nasıroğlu’nun 1465 çocuk üzerinde yaptığı araştırmaya göre, otizmde erken tanı ve yoğun eğitim, çocukların tanıyı tamamen kaybetme şansını artırıyor. Tanıyı kaybeden çocukların teşhis yaşı ortalama 2,4; tanıyı bırakma yaşı ise 5,5.

Erkek Çocuk ve Baba İlişkisi Nasıl Olmalı?

Erkek Çocuk ve Baba İlişkisi Nasıl Olmalı? Uzmanlar, bu ilişkisinin iyi olması durumunda çocuğun benlik gelişiminin de sağlıklı olacağını söyledi.

Sağlık Bakanlığı’ndan sınav kaygısı uyarısı

Sağlık Bakanlığı, öğrencilerin sınav kaygısını fark etmelerinin ve bu kaygıyı kontrol altına almalarının önemli olduğunu belirtti.

Et kadar besleyici ama daha az tüketiliyor, faydaları saymakla bitmiyor!

Düşük tüketim oranına rağmen yüksek besin değerine sahip olan mantar, B grubu vitaminler, potasyum ve antioksidanlar açısından zengin içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Uzmanlar özellikle çocuklar ve gençler için mantar tüketimini öneriyor.

“Ekransız cumartesi” çocukların alternatif hayat becerilerini geliştiriyor

“Ekransız cumartesi” çocukların alternatif hayat becerilerini geliştiriyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir