36 farklı tarifle keçiboynuzu mutfağı fethetti
2 mins read

36 farklı tarifle keçiboynuzu mutfağı fethetti

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, keçiboynuzunun kullanım alanlarını genişletmek için yürüttüğü projeyle 36 çeşit yiyecek geliştirdi. Antalya, Türkiye’nin keçiboynuzu üretiminin yüzde 51’ini ve dünya ihtiyacının yüzde 22’sini karşılıyor.

1/6
Antalya, keçiboynuzu üretiminde hem Türkiye’nin hem de dünyanın önde gelen bölgelerinden biri olarak dikkat çekiyor. İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ömer Cebeci, “Keçiboynuzunun kilosu 13 lira civarında. Üreticilere daha fazla destek olmak istiyoruz” dedi.

2/6
Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün projesinde, keçiboynuzundan yapılan tatlılar, tuzlular, ana yemekler ve hatta hayvan maması büyük ilgi gördü. Geçen yıl portakal üzerine yapılan benzer projede olduğu gibi üreticilere destek sağlandı.

3/6
Kuzu eti, ördek, ve dana rosto, keçiboynuzu soslarıyla tatlandırılarak sunuldu. Bunun yanı sıra keçiboynuzlu çikolatalar, enginar yemekleri ve patili dostlar için ödül mamaları otel müşterilerinden tam not aldı.

4/6
Proje kapsamında geliştirilen keçiboynuzlu mamalar, hayvan sağlığına katkılarıyla dikkat çekti. İl Müdür Vekili Cebeci, “Tüy parlaklığı sağlıyor. Çikolata gibi zararlı maddeler yerine keçiboynuzu kullanıyoruz” dedi. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Abdullah Yüksel, doğada kendiliğinden yetişen keçiboynuzu ağaçlarının korunması için çalışmalar yürütüldüğünü ve aşılı türlerin yaygınlaştırıldığını belirtti.

5/6
Projenin mutfak lideri Şef Süleyman Fermansız, “Keçiboynuzunu farklı ürünlerle birleştirmek için Ar-Ge yaptık. Bazı yemeklerde uyum sağlamak zordu. Ancak enginar ve kuzuyla uyumlu hale getirdik” ifadelerini kullandı. Proje katılımcılarından Ezgi Özel, keçiboynuzlu çikolatanın tadını çok beğendiğini belirterek, “Enginar ve keçiboynuzu sağlığa faydalı olduğu için birleşimi etkileyici buldum” dedi.

6/6

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir