Toplatılma kararının nedeni olarak 240 gramlık ambalajlarda satılan Earl Ferme des Aulnays markalı Camembert peynirlerinde yüksek düzeyde stafilokok bakteri tespit edilmesi gösterildi.
TÜKETİLMESİ HALİNDE HASSAS GRUPLAR ETKİLENEBİLİR
02.12.2024 son kullanma tarihine sahip olan ürünlerde yapılan analizlerde çıkan sonuçların özellikle bağışıklık sistemi zayıf kişiler, hamile kadınlar, küçük çocuklar/bebekler ve yaşlıları etkileyebileceği kaydedildi.
Peyniri tüketenlerde mide bulantısı, kusma, ishal veya dolaşım sorunları görülebilir.
STAFİLOKOK BAKTERİSİ NEDEN ENFEKSİYONA NEDEN OLUR?
Bazı insanlar, farkında olmadan vücutlarında stafilokok bakterisi taşır. Bu bakteriler genellikle sorun yaratmaz. Ancak ciltte bir çizik veya yara oluştuğunda buradan vücuda girerek enfeksiyona neden olabilir. Stafilokoklar, temas yoluyla veya ortak kullanılan eşyalar aracılığıyla bir kişiden diğerine bulaşabilir. Özellikle yemek hazırlarken hijyene dikkat edilmezse, bu bakteriler başkalarına da bulaşabilir.