Konu: Sosyal medya yapılanması… Oktar’dan aforizmalı ‘televizyon’ savunması

Adnan Oktar suç örgütünün sosyal medya yapılanmasına yönelik davada esas hakkındaki mütalaa açıklandı. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Adnan Oktar, SEGBİS aracılığıyla katılırken, 7 tutuksuz sanık ve avukatlar da hazır bulundu. Savcı, duruşmada açıkladığı mütalaada, Adnan Oktar, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna’nın “silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek” suçundan 5 ila 12 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep etti

Diğer sanıklar Pelin Akçalı, Dilşad Kurt, Pınar Demir, Berat Kartal, Elvan Şahin, Esra Saraçoğlu, Elif Kıral, Adem Mücahit Aydoğan, Aslı Efeoğlu, Yusuf Erkan Özoğuz ve Emine Mine Kalça için ise “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” suçundan 2 yıl 6 ay ila 6 yıl arasında hapis cezası istendi.

Adnan Oktar, mütalaanın ardından, “Tutukluluk diye bir şey yok, kimse tutuklanıyor değil. Gazeteciler beyninin içinde yaşıyorlar. İnsanlar beyninin içindeki televizyonu izler, dışardaki televizyonu değil” dedi. Mahkeme Başkanı, Oktar’ın savunmasının mütalaayla ilgisiz olduğunu belirterek başka bir beyanda bulunmasını istedi. Oktar, ek süre talep etti. Mahkeme heyeti, Oktar’ın avukat yasağını kaldırarak savunmasını hazırlamasına ve mahkemeye getirilmesine karar verdi. Duruşma, savunmaların hazırlanması için 20 Ocak 2025’e ertelendi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 20 kişi şüpheli olarak yer alıyor. Oktar’ın cezaevindeyken örgütsel faaliyetlerine devam ettiği, talimatlarını avukatları ve diğer örgüt yöneticileri aracılığıyla ilettiği ve örgüt üyelerini etkin pişmanlıktan vazgeçirmeye çalıştığı anlatıldı. Ayrıca, Oktar’ın 15 günde 200 avukatla olağan dışı görüşmeler yaptığına dikkat çekildi. Oktar, Daban ve Babuna’nın “örgüt propagandası yapmak” suçundan 10,5 ila 31,5 yıl arasında hapisle cezalandırılmaları da talep edildi.

20 Temmuz’daki duruşmada, avukat sanıklar Arzu Gül, Ayşe Toprak, Burak Temiz, Sinem Mollahasanoğlu, Pelin Durmuş ve Tuğba Bal’ın dosyaları ayrılmış ve Adalet Bakanlığı’ndan yargılama izni alınması kararlaştırılmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir