Rütbem olmasa da Atatürk yüreğimde

Cem YILDIRIM

Kara Harp Okulu’ndaki kılıçlı yemin sonrası ihraçları gündeme gelen teğmenlerin KKK Yüksek Disiplin Kurulu’nda yaptıkları savunmaları şöyle:

GURUR DUYUYORUM

EBRU EROĞLU: Törenden sonra toplanan silah arkadaşlarımın tamamı gibi ben de Mustafa Kemal’in askeri olmakla gurur duyuyorum. İçimdeki Harbiyeli ruhu hiçbir zaman ölmez. Omzumdan rütbem alınacak olsa bile bu ruhu her zaman yüreğimde yaşayacağım. Harbiyeli brövesi büyük bir onur olarak bende kalacak.

ŞEREFLE YAŞARIM

İZZET AKARSU: Her zaman Ulu Önder Atatürk’ün izinde olacağım. ‘Bir ordunun kıymeti zabit ve kumandan heyetinin kıymeti ile ölçülür’ sözünden ilham alarak her zaman vatana için çalıştım. Türk istikbalinin evladı olarak şerefle doğdum, şerefle yaşadım, şerefle öleceğim.

ASLA VAZGEÇMEM

GAZİ KILIÇ: Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sadakatle bağlı, Atatürkçü, şerefli bir Türk subayıyım. Beim vatana hizmet etmek için üniforma şart değildir. Yüksek Disiplin Kurulu’nda benim hakkımda verilecek karar ne olursa olsun vatana hizmet etmekten asla vazgeçmem. Bundan ne silah arkadaşlarım ne de kimse şüphe etmesin.

ATATÜRKÇÜLÜK BAKİ

DENİZ DEMİRTAŞ: Türk milletine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Türkiye Cumhuriyeti’ne layık bir subay olmaktan başka bir gayem yoktur. Benim yaşadıklarım tarihte vatan uğruna bedel ödeyen komutanların yaşadıkları yanında tamamen önemsizdir. Kişiler gelip geçicidir, baki kalacak olan ise Atatürkçülüktür.

TEK ENDİŞEM…

SERHAT GÜNDAR: Harp Okulu’na girerken gelecek kaygısı ile bu yola çıkmadım. ‘Bir ordunun kıymeti zabit ve kumanda heyetinin kıymeti ile ölçülür’ sözünü şiar edinmiş subayım. Tek endişem beni yetiştiren ve bu üniforma ile rütbeyi layık gören Türk milletine olan hizmet borcumu ödeyememe ihtimalidir.

25 senedir bu ant okunuyor

YDK’da ifade veren 5 teğmen, hakkındaki kararın 30 Ocak tarihinde açıklanması bekleniyor. Teğmenler savunmasında,  “Mustafa Kemal’in askeri olmakla gurur duyuyoruz. Omuzumdan rütbe alınsa bile yüreğimde Atatürk ruhu var. Vatana hizmet için üniforma şart değildir. Kişiler gelip geçicidir, baki kalacak olan Atatürkçülüktür. 25 senedir mezuniyet töreninde okunan subay andını tekrar okumak için amirlerimize başvurduk. 2023’te tören yönergesinde yapılan değişiklik nedeniyle bu andın okunamayacağı emri bize bildirildi. Emre uygun olarak törende andı okumadık. Tören sonrası geleneksel kılıç çatma, ant içme ve marş etkinliğinde, verilen emrin kapsadığı zamandan sonra andı okuduk. Emre itaatsizlik ve siyasi bir amaç yoktur.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir