Malatya’nın Arapgir kızartması coğrafi işaret tescil belgesi aldı
Arapgir kızartması, başlatılan tescil süreci tamamlanarak coğrafi işaretli ürünler arası girdi.
AA’nın verdiği bilgilere göre; koyun, kuzu ya da keçinin bel ve boyun kısmından elde edilen kemikli etin sade veya soslu olarak eritilmiş tereyağında hafif ateşte tüm yüzeyi kızartılarak yapılan bir et yemeği olan ve ilçenin geleneksel lezzetleri arasında yer alan Arapgir kızartması, düğünlerde ikram edilen özel bir yemek olarak kültürel mirası yaşatıyor.
Yöresel mutfağın önemli bir unsuru olan Arapgir kızartmasının, hem bölgenin gastronomi turizmine katkı sağlaması hem de gelecek nesillere özgün haliyle aktarılması hedefleniyor.
(HABER MERKEZİ)