Kadın çalışanı darbettiğini itiraf eden patrona ceza yok

Eskişehir’de 2A Bilgisayar’ın sahibi İskender Erten hakkında işyerinde ‘genel müdür’ olarak görev yapan ve işten ayrılmak isteyen kadın çalışanı darp ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Kısa Dalga’nın haberine göre, kadın çalışan sigortasının asgari ücret üzerinden yatırılması, fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi ve prim alacağının verilmemesi üzerine işten ayrılmak istedi. Erten, ofiste kadını darp ederken, başka bir çalışan odaya gelip araya girerek kadın çalışanı kurtardı.

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Genel Adli Muayene Raporu’nda kadın çalışanın “sol el 3 parmak tırnağında abrazyon, sol göz altında hassasiyet ve başta yaygın hassasiyet” bulgularına rastlanıldığı belirtildi. Kadın çalışanın şikayetiyle başlatılan soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, sanığın “kasten yaralama” suçundan cezalandırılması talep edildi.

Davanın duruşmasında İskender Erten, şiddet uyguladığını itiraf etti ve “Sinirlenerek yüzüne birkaç kez tokat attım” dedi.

CEZA YOK

Eskişehir 14. Asliye Ceza Mahkemesi ise kararında, “Sanık İskender Erten’in üzerine atılı kadına karşı basit yaralama suçunu işlediği anlaşılmakla, eylemine uyan 5237 sayılı TCK’nın 86/2-2 maddesi gereği sanığın kişiliği, cezanın uyarma amacı ve sanık yönünden daha etkili olacağı gözetilerek seçenek yaptırımlardan adli para cezasına hükmolunması tercih olunarak; suçun işleniş biçimi, suçun işlendiği yer, meydana gelen zararın ağırlığı, sanığın güttüğü amaç, birlikte değerlendirildiğinde alt sınırdan uzaklaşılarak sanığın 240 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi” denildi.

Mahkeme, “sanığın geçmişinde sabıkasının bulunmaması ve cezanın geleceği üzerindeki olası etkilerini” gerekçe göstererek, cezayı önce 200 gün adli para cezasına düşürdü. Ardından “basit yargılama usulü hükümleri nazara alınarak 1/4 oranında indirim yapılmasına” karar veren mahkeme, sanığın 150 gün adli para cezası karşılığı 10 bin 500 TL ile cezalandırılmasına hükmetti. Bu para cezasını da 5 takside bağlayan mahkeme, “sanığın yeniden suç işlemeyeceği” kanaatine vararak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Kaynak:

(ALINTI)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir