Aziz Yıldırım’ın üreteceği milyonluk yat görücüye çıktı: Kızının adını verdi

Faaliyetlerine 1980’de başlayan, 1998’de römorkör inşaya, 2000’de ise tanker inşasına giren Dearsan Tersanesi, 2007’de askeri gemiler için çalışmaya başlayınca neredeyse tamamen savunma sanayine odaklandı.

HEM TÜRKİYE’YE, HEM KATAR’A

Son olarak Katar Deniz Kuvvetleri iki adet FAC 46 hücumbot inşası için sözleşmeye imza atan Dearsan, Türk Deniz Kuvvetleri için de dört adet HİSAR Sınıfı Açık Deniz Karakol Gemisi ile bir adet Yeni Nesil Mayın Avlama Gemisi inşası için kolları sıvadı.

DEAR VE GARFİELD’IN BÜYÜĞÜ

Daha önce 40 metrelik Dear ve Garfield isimli yatları inşa eden Dearsan’ın bu kez 50.2 metrelik bir yat inşa ettiği öğrenildi.

2026 BAŞINDA DENİZLERDE

Dearsan, halen iç mekan donanımının yapıldığı Queen Yaz adlı 50.2 metrelik süper yatı 2026’nın başında teslim etmeyi düşünüyor. Mimari ve mühendisliğini İstanbul merkezli Milimetriq’in üstlendiği yatın iç ve dış tasarımı da yine İstanbul merkezli Red Yacht Design tarafından yapıldı.

AİLE ODAKLI YAKLAŞIM

Red Yacht Design tarafından, sağlam, estetik ve sofistike zarafetin mükemmel bir karışımı olarak olan Queen Yaz, sahibinin gereksinimlerini ve gemideki aile odaklı yaşam tarzını karşılamak için özel olarak dizayn edildi.

Her ikisi de açık havada dinlenmeye veya sosyalleşmeye imkan veren bulunan geniş bir pruva salonu ile beraber kıç taraftaki salonuyla dikkat çeken süper yat; dışarıdan bakıldığında, ortamla bağlantıyı sağlayan geniş pencereleri barındıran, lacivert ve parlak bir dış profile sahip.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir