Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olan ve 1947 yılında ‘Güçsüzler yurdu’ olarak faaliyete açılan daha sonra ise yaşam evi olarak adı değiştirilerek 18 yaş üstü engelli ve yaşlı bireylerin bakımlarının yapıldığı hizmet binası, hiçbir gerekçe gösterilmeden yıkıldı.
“GURURLA ANLATILAN BİNANIN YERİNDE ŞİMDİ YELLER ESİYOR”
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 1947 yılından bu yana faaliyette olan yaşam evini herhangi bir gerekçe gösterilmeden yıktığını belirten Şahinbey eski meclis üyesi Uğur Kalkan, “Daha geçtiğimiz yıl Ekim ayında buranın fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşmışlardı. Demek ki bu bina deprem sonrasında da dayanıklıymış ki depremin üzerinden 8 ay sonra belediye burasıyla ilgili paylaşım yapmıştı. AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi burada da aslında yine büyük bir çelişkiye imza attı. Sağlamsa neden yıkıldı, sağlam değilse neden depremden 8 ay sonra burası övünülerek paylaşıldı. Yıllardır birçok vatandaşımıza hizmet veren bir yer nasıl oluyor da bir anda işlevsiz bir duruma düşürüldü. Siz o zaman sizden önce yapılan veya sizin döneminizde yapılan binaları keyfi olarak karar alıp yıkıyor musunuz? Burası depremde zarar gören bir yer olsa yıkılsa hiç kimsenin buna bir itirazı olmaz. Ama depremden sonra gururla anlatılan bir binanın yerinde, nasıl olur da şimdi yeller eser? Burasının neden yıkıldığı, yerine ne planlandığı, burasına yönelik herhangi bir imar değişikliği yapılıp yapılmadığı konusunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama bekliyoruz” diye konuştu.
Eski hali
Yeni hali
“YAŞAM EVİ NEDEN YIKILDI FATMA ŞAHİN?”
Depremlerden sonra en çok ihtiyaç olan bir yerin yıkımına anlam veremediklerini belirten CHP Şehitkamil Gençlik Kolları yöneticisi ve Sosyal Hizmet Uzmanı İbrahim Dinçarslan ise, “Gaziantep İlinin Şehitkamil ilçesine bağlı 15 Temmuz mahallesinde yer alan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı yatılı bir kuruluş olan yaşam evi yıkıldı. Büyükşehir belediyesi bünyesinde 1947 yılından güçsüzler yurdu olarak faaliyet sağlayan kuruluş daha sonra yaşam evi adını alarak ailesi tarafından bakımı sağlanamayan 18 yaş üstü engelli ve yaşlı bireylerimizin faydalandığı yatılı bir kuruluştu. Bölgede yaşanan 6 Şubat depreminden sonra ise bu tür kuruluşların önemi ve ihtiyacı artarken Büyükşehir çözümü var olan hizmetleri kapatarak yıkma da buldu. Sosyal belediyecilik kapsamında bu tür kuruluşların şehrimize kazandırılması ve kapasitenin artırılması gerekirken dezavantajlı bireylere hizmet sağlayan kuruluşları ne yazık ki kapatarak yıkıyorlar. Gaziantepli hemşerilerim adına soruyorum; Yaşam evi neden kapatıldı, neden yıkıldı Sayın Fatma Şahin?” diye sordu.