Aylık 2 bin dolar ve vatandaşlık vaadiyle cehenneme gönderildiler

Rusya, Yemen’den yüzlerce paralı asker toplayarak Ukrayna savaşına dahil ediyor.

Bu askerlerin, yüksek maaş, kazançlı işler ve hatta Rus vatandaşlığı vaatleriyle çekildiği belirtiliyor. Ancak bu süreçte, Husi bağlantılı bir şirketin yardımıyla Rusya’ya getirilen bu askerlerin zorla Rus ordusuna katılarak cepheye gönderildikleri iddia ediliyor.

Financial Times’ın haberine göre; Rusya’nın Yemen’deki Husi bağlantılı bir şirket aracılığıyla bu paralı askerleri organize ettiği vurgulandı.

Yemen’deki ekonomik kriz ve işsizlik nedeniyle, Rusya’nın sunduğu yüksek maaş ve vatandaşlık vaatleri, bu askerlerin cezbedilmesinde etkili oluyor.

ZORLA CEPHEYE GÖNDERİLDİLER

Paralı askerlerin Rusya’ya ulaştıktan sonra vaat edilen koşullardan farklı olarak zorla Ukrayna’daki savaş bölgelerine sevk edildiği ifade edildi. Yemen’deki Husi yönetimi ile Rusya arasındaki bağlantıların derinleştiği dile getirildi.

Yemenli askerler, Rusya‘ya vardıklarında kendilerine anlamadıkları Rusça kontratlar imzalatıldığını ve korkutularak Ukrayna‘ya sevk edildiklerini ifade etti.

Bir Yemenli, “Kandırıldık, zengin olacağımız söylendi. Şimdi burada hayatta kalmaya çalışıyoruz” dedi. Cephede eğitim almamış Yemenliler, ağır bombardıman altında, mayınlı bölgelerde çalıştırıldıklarını ve insani koşullardan mahrum bırakıldıklarını aktardı.

Ukrayna‘ya gönderilen Yemenlilerden Nabil, “güvenlik” ve “mühendislik” gibi alanlarda yüksek maaşlı iş vaadiyle kandırıldığını söyledi.

Birkaç hafta sonra, Ukrayna‘daki bir ormanda Rus askeri üniformasıyla siper kazarken görüntülenen Nabil ve arkadaşları, bombardıman altında olduklarını ve çok yorulduklarını anlattı.

AYLIK 2 BİN DOLAR MAAŞ 10 BİN DOLAR İKRAMİYE

Başka bir Yemenli olan Abdullah ise, aylık 2.000 dolar maaş, 10.000 dolar ikramiye ve Rus vatandaşlığı vaadiyle kandırıldığını, Moskova’ya vardığında zorla askere alındığını ve Ukrayna’ya gönderildiğini söyledi.

Rusya’nın Yemen’den asker toplaması, Ukrayna krizinin giderek daha fazla uluslararası hale geldiğinin bir göstergesi. Bu durum, aynı zamanda Yemen’deki iç savaşın taraflarının Rusya ile olan ilişkilerini ve bu ilişkilerin bölgesel dinamiklere etkisini gündeme getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir