Bu bir FETÖ örtülü dolandırıcılık haberidir… Soner Yalçın haklı çıktı: Yalçın Ayaslı kaybetti

BoraJet’in eski sahibi Yalçın Ayaslı hakkında, şirketin 29 Aralık 2016’da Sezgin Baran Korkmaz’a satışı sırasında, “şirket mizan ve bilançoları üzerinden gerçekleri kasıtlı bir şekilde çarpıtmak suretiyle katılanları yanılttığı” iddiasıyla açılan davada karar çıktı.

Sezgin Baran Korkmaz’ın şikayetiyle açılan ve katılan sıfatıyla yer aldığı davada, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Yalçın Ayaslı’ya, “satış sırasında, muhasebe kayıtlarındaki belgelerle oynama yaparak söz konusu şirketin gerçek borcunu eksik gösterdiği” gerekçesiyle “nitelikli dolandırıcılık” suçundan sekiz yıl, “özel belgede sahtecilik” suçundan iki yıl hapis cezası verdi.

Gerekçede, katılan Bugaraj Elektronik Ticaret Bilişim Hizmetleri A.Ş ile sanık Yalçın Ayaslı arasında, 29 Aralık 2016’da BoraJet Havacılık Taşımacılık Uçak Bakım Onarım Ticaret ve Anonim Şirketi’nin hisselerinin devir alınması konusunda sözleşme yapıldığı, sözleşmenin tarafı müşteki şirketin garantörünün, davaya katılan Sezgin Baran Korkmaz olduğu belirtildi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

BoraJet Havacılık Taşımacılık Uçak Bakım Onarım Ticaret ve Anonim Şirketi’nin yüzde 100 hisse sahibi olan Ayaslı’nın, sözleşme imzası sırasında, şirket mizan ve bilançoları üzerinden “gerçekleri kasıtlı şekilde çarpıtmak suretiyle katılanları yanılttığı” iddiası aktarıldı.

Sanığın, muhasebe kayıtlarındaki belgelerle oynama yaparak şirketin gerçek borcunu eksik gösterdiği ve böylelikle 29 Aralık 2016 tarihli sözleşmenin sanık Yalçın Ayaslı ile katılan arasında imzalandığı belirtilen gerekçede, bu hususun katılan tarafından fark edilmesinin ardından kolluk makamlarına başvurulduğu ve sanık hakkında soruşturma işlemlerine başlanıldığı anlatıldı.

Ayaslı’nın, hakkındaki suçlamaları kabul etmediği ifade edilen gerekçede, dosya kapsamında yer alan bilirkişi raporları ile şirketin devralınmasından sonra 8 Mart 2017 tarihli şirketin gerçek mizan, bilanço ve muhasebe kayıtlarından, şirketi devralan katılan aleyhine zarara neden olduğunun tespit edildiği bildirildi.

“UÇAKLARIN PARÇALARININ EKSİK OLDUĞU GİZLENDİ”

Gerekçede, şirketin muhasebe kayıtlarında oynama yapıldığı ve uçakların parçalarının eksik olduğu, bu durumların da katılandan gizlendiği konularının da tanık beyanlarıyla doğrulandığı kaydedildi.

Sanığın ayrıca, hisse ve devir sürecinde İsviçre Bankası Credit Suisse’den kullanılan kredi ve bilançoda yer almayan borçlar gibi mali yükümlülükleri üstlenme taahhüdünde bulunduğu, ancak sözleşmenin imzalanmasından sonra verdiği taahhütlere aykırı davranarak bilançoda yer almayan borçların ödenmesini reddettiğinin sabit olduğu belirtilen gerekçede, “Bu nedenlerle, sanığın hareketlerinin katılanı aldatacak şekilde hileli hareket olarak değerlendirildiği anlaşılmakla sanığın üzerine atılı bulunan “nitelikli dolandırıcılık” ve “özel belgede sahtecilik” suçundan cezalandırılmasına karar verilmiştir.” denildi.

SBK MI BORAJET’E ÇÖKTÜ YOKSA, BORAJET Mİ SBK’YA ÇÖKTÜ

Gazeteci Soner Yalçın, BoraJet’in satışında yaşanan usulsüzlüğü pek çok kez dile getirdi.

Soner Yalçın, 23 Haziran 2021 tarihli “Kimin kime çöktüğü belli” başlıklı yazısında, FETÖ davasının firari sanığı Dr. Yalçın Ayaslı ile Sezgin Baran Korkmaz’ın ilişkisine değinmiş, “Niye hep karanlık adam­larla iş yapıyor Ayaslı” diye sordu.

Yalçın’ın 23 Haziran 2021 tarihli “Kimin kime çöktüğü belli” başlıklı köşe yazısının ilgili kısım şöyle:

BoraJet, 22 Nisan 2010 tarihinde aldığı ruhsatla faa­liyete başladı. 13 jet uça­ğıyla Türkiye’nin en büyük özel jet filosu oldu. (Sadece Türkiye değil; Yunanistan, Almanya, Fransa, Lübnan, İran, İspanya gibi yurt dışı uçuşları da vardı.)

Havayolu şirketi niçin alınır? Örneğin, dünyada en büyük uyuşturucu kaçakçılığı havayoluyla yapılır. (En son hatırladı­ğım 13 Aralık 2019’de İstanbul Havalimanı kargo­sunda 1.7 ton uyuşturu­cu yakalandı.)

Faruk Bayındır’ın ka­yınpederi Ahmet Öz­bey uyuşturucu ka­çakçısıydı. 1993’te şirketinde 556 kilo eroinle yakalandı! Buna rağmen Faruk Bayındır’a Türk hava sahası nasıl açıldı? Her tarakta bezi olan FETÖ uyuşturucu işinde de var mıydı? Devletin elinde liste var; FETÖ elemanları neden sa­dece bu havayolunu kullandı?

Şaibeli FETÖ elemanı Faruk Bayındır’ın ortakla­rından biri kimdi dersiniz:

Emniyet Genel Müdürlü­ğü’nün avukatı olan, polis okullarında ders veren, şike kumpasından Reza Zarrab’ın Türkiye’de­ki davalarına kadar her taşın altından çıkan FETÖ elemanı Halil İbrahim Koca!

Ortaklardan bir diğeri ise, 47 yıldır ABD’de yaşayan- Amerikan vatandaşı Yalçın Ayaslı idi. Ayaslı, FETÖ soruşturmalarından kur­tulmak için yurtdışına kaçan Faruk Bayındır ve Halil İbrahim Koca ile han­gi bağlantılar üzerinden ortak oldu? Aracı FETÖ müydü?

Ayaslı’nın yolu ileride yine karanlık adam­la kesişti: Sezgin Baran Korkmaz!

Niye hep karanlık adam­larla iş yapıyor Ayaslı?

İKİSİ DE KİRLİ

Bugünlerde deniyor ki:

-“Sezgin Baran Kork­maz, BoraJet’e çöktü.”

İddiayı; Yalçın Ayaslı’nın ABD’de görülen (Jacop ve Isaiah Kingston kardeşle­rin ABD’yi 511 milyon dolar dolandırdığı) davaya sunduğu (12 Şubat 2019 tarihli) dilekçesine dayan­dırılıyor!

Sahi…

Sezgin Baran Korkmaz mı BoraJet’e çöktü?

Yoksa, BoraJet mi Sezgin Baran Korkmaz’a çöktü?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, satıştan sonra başlattığı soruş­turma neticesinde Yalçın Ayaslı hakkında yakalama kararı çıkardı ve mallarına tedbir koydu.

Bakınız: Sezgin Baran Korkmaz’ın kirli adam ol­ması Ayaslı ve ortakları­nı temiz yapmaz!

BoraJet zaten batıktı; 120 milyon doları borcu vardı, (BoraJet mali işler müdürü Tolga Üzüm­cü’nün savcılık ifadesine göre) bilançoda oynama yaparak 253 milyon dolara sattılar. Ayaslı, BoraJet satışıyla ilgili bilirkişi Prof. Dr. Arslan Kaya’nın raporundan bahsetmiyor; kimin kime çöktüğü belli aslında! Hem SBK’yı kazıklayıp hem de “beni FETÖcü diye yazıp korkuttular” diyor şikayet dilekçesinde…

Keza: Bu satışın FETÖ darbesinden hemen sonra alelaceleye getirilmesi, Ayaslı’nın ortakları Bayın­dır ve Koca’nın yurt dışına kaçması gibi kendinin de firari FETÖ sanığı ol­duğunu gizliyor.

Hele… Yunanis­tan’a kaçmak isterken 2019’da yakalanan FETÖ sanığı Zahide Üner’in Ayaslı’nın BoraJet’teki yardımcısı olması da mı tesadüf? Neler neler…

SBK’nın “çöktü” dedik­leri BoraJet, satıştan bir yıl sonra 24 Nisan 2017’de uçuşları dur­durdu; uçakların yarısı uçamayacak durumdaydı çünkü! 7 Kasım 2019’da ise Bakırköy 1. İcra ve İflas Müdürlüğü’nün ilanı kapsa­mında resmen iflas etti.

İlgili yazıyı okumak için tıklayınız:

İLHAN CİHANER VE MUSTAFA ATEŞ’E 4,5 MİLYON DOLAR

Odatv, ABD’de yaşayan BoraJet’in eski sahibi, FETÖ’nün ortağı Yalçın Ayaslı, İlhan Cihaner ve Mustafa Ateş’e avukatlık ücreti olarak 4,5 milyon dolar verdiğini, vekaletnamesiyle okuyucularına duyurmuştu. Odatv’nin 15 Ağustos 2023 tarihli “FETÖ mücadelesi bahane 4,5 milyon dolar şahane… İşte o vekaletname” haberini okumak için tıklayınız:

Yalçın Ayaslı’nın eski CHP Milletvekili İlhan Cihaner’i, FETÖ’cü avukatlarla nasıl aynı safa geçirdiğini Odatv, 16 Ağustos 2023 tarihli “Bu ‘dava kazanmak için gazeteciler nasıl manipüle edilir’ haberidir… ‘Solculardan’ Yalçın Ayaslı savunması… Medya operasyonunun şifreleri” haberiyle açıklamıştı.

İlgili haberi okumak için tıklayınız:

Yalçın Ayaslı hakkında “vergi kaçırmak” suçundan açılan soruşturmaya, FETÖ’den firari savcı takipsizlik kararı verdi. Odatv, o soruşturma dosyasına ulaştı. Odatv’nin “Yalçın Ayaslı ile FETÖ’cü eski savcı Celal Kara nerede buluştu…. Bakanlık iki kez dava açtı… Israrla verilen takipsizlik… Odatv o iddianameye ulaştı” başlıklı haberini okumak için tıklayınız:

İlgili haberi okumak için tıklayınız:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir