Bu hatayla bir kaşık bal bir kaşık zehir olmasın!
Sağlıklı beslenme alanında dünya çapında uzmanlar, normalde sağlıklı bir gıda olarak kabul edilen balın hiçbir durumda aşırıya kaçılmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Onlara göre gençlerin bu tatlı nektardan günde iki ila üç çay kaşığından fazla almaması gerekirken, bazı hastalıklardan muzdarip kişilerin gün içinde bir kaşıktan fazla almaları önerilmez.
Beslenme uzmanları ayrıca yaştan bağımsız olarak herkesin bala alerjisi olabileceği konusunda uyarıyor. Bu gıda mideyi tahriş eden asitler içerir, bu nedenle aşırı bal tüketimi gastrite ve hatta ülsere neden olabilir.
KAYNAYAN SUYA BAL EKLENMEZ
Balın uzun süre bekletildikten sonra koyulaştıktan sonra kullanımını kolaylaştırmak için süzülmesi gerekir. Çay gibi sıcak bir içecek hazırlaması gerektiğinde birçok insanın yaptığı bir şey daha var ki bu da büyük bir hatadır.
Kaynayan suya bal eklenirse hem faydalı özelliğini kaybeder hem de zehir üretir. Çay hazırlıyorsanız asla kaynar suya koymayın; soğumuş ve hala sıcakken koyun. Su sıcaklığı 40 santigrat dereceyi geçmemelidir.
Uzmanlar, “Balın kaynar suda zehir olan bir dioksometil maddesi ürettiğini” belirtiyor.