Ceviz, badem ya da fındık değil… Kilo vermek istediğinizde hangi kuruyemişi seçmelisiniz?

Diyetisyen, özellikle badem, ceviz ve fındık gibi kuruyemişlerin metabolizmayı hızlandırmaya ve açlık hissini kontrol etmeye yardımcı olduğunu belirtirken bu kuruyemişlerin kalp sağlığını destekleyen omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar açısından da zengin olduğunu vurguluyor.

Dengeli bir şekilde tüketildiğinde, bu kuruyemişler sağlıklı bir yaşam tarzı ve kilo kaybı hedeflerine ulaşmada etkili olabiliyor ancak Diyetisyen-beslenme uzmanı Zoé Vrignaud’ın Femme Actuelle dergisine verdiği röportajda söylediği gibi “Her şey bir miktar meselesi”…  

Besleyici ve etkili bir atıştırmalık

Kalori alımını sınırlandırarak kuruyemişlerin faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için, günde bir avuç kuruyemiş tüketilmesini öneren diyetisyenlere göre kuruyemişler uygun porsiyonlarda tüketildiğinde, dengeli bir diyetin parçası olarak yararlı yağlar ve besin öğeleri taşır.

Diyetisyenlere göre, kilo kaybını teşvik etmek için besleyici ve etkili bir atıştırmalık arayışında olanlar için ideal seçeneklerden biri Antep fıstığı.

Antep fıstığı, protein ve B6 vitamini açısından zengin bir yemiş olarak, hem sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi sunar hem de vücudun ihtiyacı olan besin öğelerini sağlar. Diğer kuruyemişlere kıyasla daha küçük boyutlarıyla, Antep fıstığı aynı kalori alımını yaparak daha fazla tüketmenize olanak tanır. 

Antep fıstığının, düşük kalori içeriği ve besin değeri sayesinde, kilo kaybı hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilecek ideal bir atıştırmalık olduğuna dikkat çekilmektedir.

Natalie Rizzo, Today’e kilo kaybı için en iyi kuruyemişlerin yanı sıra dikkate alınması gereken diğer önerileri anlattı.

Tokluk ve kas gelişimini destekleyen proteinler içeriyor

Natalie Rizzo’ya göre badem, tokluk ve kas gelişimini destekleyen protein içeriği sayesinde aynı zamanda harika bir atıştırmalıktır. İster tek başına, ister birçok tatlı veya tuzlu tarifte, beslenmenize entegre edilmesi kolay bir besin olduğunu ekliyor. “Öğün aralarında badem atıştırmayı, salatalara ve yulaf ezmesine eklemeyi ve tatlandırmak için tarçın ve biraz akçaağaç şurubuyla kavurmayı seviyorum ” diye açıklıyor.

Diyetisyen, yer fıstığının teknik olarak baklagil olduğunu hatırlatarak pek çok faydayı paylaştığı kuruyemişler arasında yer alabileceğini de öne sürüyor. Ayrıca yer fıstığının çok sayıda gurme tarifine mükemmel uyum sağladığına da dikkat çekiyor: “Ev yapımı bir karışıma yer fıstığı ekleyebilir veya doğal fıstık ezmesini smoothie’lere veya gece yulafına karıştırabilirsiniz .”

“Sadece biraz tuz içeren ve şeker veya yağ gibi başka katkı maddeleri içermeyen doğal fıstık ezmesini tercih edin” diye tavsiyede bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir