Ciliv: Yazılım sürecini hızlandıran, low-code platformu geliştiriyoruz

HANDE BERKTAN

Bloomberg HT’de Gündem Teknoloji programına katılan Kuika AI Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Ciliv, global pazarda rekabet gücünü artırmak isteyen her şirketin, her biriminde dijital dönüşümü sağlaması gerektiğini söyledi.

“Yapay zeka, her şirket için öncelik”

Ciliv “Yeni dünyada, bilgisayarlar her yerde ve iletişim her yerde. Yani her yerden bilgi akışı var ve buluttaki bilgileri inceleyen, anlamlandıran makineler artık öğrenmeye başladı. Akıllı sistemler buradan ortaya çıkıyor. Yapay zeka, günümüzde her şirket için büyük öncelik. Bir çok şirket dijital dönüşümü ıslıkladı ve tüm yükü bilgi işlem ekiplerine bıraktı.Örneğin, büyük şirketlerin merkezi Levent’te, veri merkezleri ise Gebze’de. Genel merkezin istediği bir proje veri merkezine iletilip, proje anlaşılıp gerçekleştirilinceye kadar genel merkezin talep ettiği projenin niteliği değişiyor çünkü iş dünyasında talepler sürekli yenileniyor. Bütün şirketin birimleri tek alanda toplanması gerek” açıklamasını yaptı.

“Öncelikle, iş sahipleri, dönüşümü sahiplenmeli”

Kuika AI Yönetim Kurulu Başkanı Ciliv “Global pazar, Türkiye pazarının 100 katı, dolayısı ile globale odaklanılması gerek. Global oyuncu olunca rekabet gücünüz artıyor. Yapay zeka herkesin önceliği olmalı. Müşteri hizmetleri de, üretim de bu işi nasıl hızlı yapabiliriz sorusuna çalışmalı. Akıllı sistemler, her kaynağınızı, her müşterinizi detaylı tanıma fırsatı veriyor sizin ölçeğinizi büyütmenizi sağlıyor. İşin sahibi yani Türkiye’de iş sahipleri öncelikle bu dönüşümü sahiplenmeli. Bunu uygulamayan şirketlerin global pazarlarda rekabet etme şansı kalmayacak.Bugün, Amazon’da Jeff Bezos tekrar şirkete döndü. Şirketi zaten akıllı sistemlerle yönetiyordu. Binlerce uygulama mevcut artık bu uygulamayı yapay zeka ile nasıl akıllı yaparız sorusunu çözmek için Bezos, tekrar şirketin başına geçti” dedi.

“Üniversitelerde, low-code uygulaması dersleri veriyoruz”

Üniversitelerde gençlere, yazılım sürecini hızlandıran low-code dersleri verdiklerini dile getiren Ciliv “Akıllı sistemlerinin esas kısmı yazılım kısmı. Türkiye’de birçok iş insanı, örneğin mobilyaya yatırım yapıyor ancak yazılıma yatırım yapmıyor. Artık yazılım projelerini hızlandıran low-code platformla, yazılım sürecini hızlandırabiliyoruz. Yatırımcısı ve yöneticisi olduğum Kuika AI ile yazılımı, yapay zeka ile hızlandırabiliyoruz. Artık hızlı inovasyon yapmalıyız yani fikirlerinizi en hızlı şekilde dönüştürmeniz gerek. Kuika AI ile Türkiye’de üniversitelerde yazılımı hızlandıran low-code uygulamasının derslerini veriyoruz. Mühendislerimize, hızlı akıllı sistemleri geliştiren yazılımı öğretiyoruz” dedi.

“Optimizasyon, masraf kısmak değil bir çok kaynakla en verimli opsiyonu sunmaktır”

Optimizasyonun, bugün masrafların kısalması gibi yanlış anlamlandırıldığını dile getiren Süreyya Ciliv, iş dünyasında optimizasyonu “Optimizasyon masrafı kısmak değildir ileri matematikle işimizi optimize etmektir. Yani birçok kaynakla birçok müşteriye en uygun opsiyonu sunmaktır. Şirketler ancak rekabeti, otomasyon, optimizasyon ile yakalayabilir. Hızlı takımlarda işi ve müşteriyi iyi bilen ve teknolojiden anlayan yöneticiler şirketlere liderlik etmeli. Her pozisyonda her iş biriminde yenilikçi girişimci liderlere ihtiyaç var. Büyük şirketlerde esas girişimcilere ihtiyaç var. Üretimde, lojistiğinde, finansta girişimci liderler olmalı” şeklinde ifade etti.

Ciliv, gençlere “Kendinize inanın. Ben şirketimde, yapay zekayı kendi gençlerimizle birlikte geliştiriyorum. Gençler, hiç bir şekilde geride değilsiniz, birincilerle aynı sınıftasınız. Çalışırsanız hayallerinize ulaşırsınız” tavsiyesinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir