T24 Politika
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’teki “Gençlik Buluşmaları” programına katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
“Gaziantepimiz’de böyle bir kültür sanat merkezimizin olması, Anadolu’nun göbeğinde olması bizim için ayrı iftihar vesilesi. Şu anda 150 kitabın olması tabii bunun ileride daha da artacağı anlamına gelir. Bütün bu eserlerle beraber gençlerimiz bu kitaplardan istifade edecekler ve bu istifade kalmayacak buraya bir çekim alanı oluşturmak suretiyle de gençlerimiz burayı kendileri için bir merkez haline getirmiş olacaklar.
Umudunuz, enerjiniz, hüsnü kabulünüz için sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Şahinbey Belediyemizi millet kütüphanesini şehrimize kazandırdığı için tebrik ediyorum. Burası aynı zamanda Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesidir.
CHP’li Belediyeler ile AKP ve Cumhur ittifakı belediyeciliği arasındaki temel fark budur. Biz mazi ile ati arasında sağlam köprüler kurmayı hedefliyoruz. Onlar ise gençlerin hayallerine set çekmenin, umutlarını kırmanın, batıdaki marjinal akımları özgürlük maskesiyle ülkemize taşımanın derdindeler. Sevgili gençler Gaziantep’te dolu dolu bir gün geçirdik. Yapımı tamamlanan 5 bin 113 deprem ve sosyal konutumuzun anahtar ve tabu teslim törenini büyük bir coşkuyla icra ettik.
Gençleri merkeze alarak hayata geçen bir parti varsa o da AK Partidir. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizi yalnızca seçimden seçime gönülleri alınacak, oyları kazanılacak geçici gündem malzemesi yapılacak bir aktör olarak görmedik, görmüyoruz. Eğitimden kültüre, spordan sosyal hayata gençlerimizin önünü açan onlara ufuk çizen ne kadar uygulama varsa onları biz hayata geçirdik.
Gerek müfredatı gerek eğitim kadrosu gerek ise altyapısı ve teknolojik imkanlarıyla her şehrimize çağın ihtiyaçlarına cevap veren uluslarası standartları karşılayan üniversiteler açtık. Türkiye’nin doğu ve güneydoğusunda her yerde üniversite yoktu. Sağolsun Tatlısese’e üniversite sorulunca Oxford vardı da biz mi gitmedik dedi. Türkiye’nin dört bir yanında 81 vilayette bu üniversitelerin yapımını hedefledik ve yaptık. Şehirlerimizi bilim yuvalarıyla spor tesisleriyle donattık. Hiçbir şehrimizi diğerlerinden ayırmadık üstün ve ayrıcalıklı görmedik.
Bunlarla yetinmeyip gençlerin siyasette önünü açtık. Birilerinin statükocu anlayışla karşı çıkmasına aldırmadan seçilme yaşını 30’dan 18’e indirdik. Ne diyorlardı parlementoyu çoluk çocuğa mı bırakacağız. Aslolan parlementoda diri genç iradeyi yerleştirmek dedik ve bunu yaptık. Bugün TBMM’nin en genç 5 milletvekilinden 4’ü AK Partiden siyaset yapıyor.
Biz partimizin her kademesini bir okul olarak görüyoruz. Bu okullarda ülkesine, milletine ve değerlerine bağlı gençler yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bunu muhalefet partilerinde asla göremezsiniz.