Kışın iyice gelmesiyle birlikte Diyarbakır’da kelle paça çorbasına olan ilgi giderek artmaya başladı. Soğuk havalarda bağışıklık sistemini güçlendirmek ve soğuk havalardan korunmak için burada yaşayan insanlar, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan ve şifa verici özelliği ile bilinen bu çorbayı tercih ediyor.
Kelle paçanın içerisinde bulunan vitamin ve minareller sayesinde soğuk havaların olumsuz etkilerinin önlenebileceğini söyleyen uzmanlar da bu çorbayı öneriyor. Etin ve kemik suyunun bir araya gelmesiyle oluşan bu çorba hem vücuda güç ve enerji veriyor hem de bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk havalarda koruyucu bir rol oynuyor.
Diyarbakır’da özellikle akşam saatlerinde olmak üzere tarihi mekanlarda ve sokaklarda bu şifa deposu çorbanın satıldığı dükkanlar dolup taşıyor. İnsanlar hem sıcaklık hem sağlık açısından çorbaya yoğun ilgi gösteriyor.
Diyarbakır’da bulunan birçok mekan sahibi çorba tercihlerinin kış aylarında belirgin derecede arttığını satışlarının en fazla bu dönemde olduğunu söylüyor. Çorba dükkanlarının sahipleri hazırlıkların genelde sabahın erken saatlerinde başladığını ve gün boyu misafirlerine taze kelle paça servisi yaptığını söylüyor.
Diyarbakır’da yaşayan insanlar kelle paça çorbasını adeta soğuk havanın etkilerine karşı bir nevi koruma aracı olarak kullanıyorlar. Olumsuz hava şartlarının bastırdığı bu günlerde, Diyarbakır’da kışa özgü şifalı bir yiyecek olarak sofralarda yerini almaya devam ediyor.