“Tanrı insanlara sonbaharda iki önemli meyve verdi: elma ve üzüm. İçlerinde çok faydalı bir madde var, o da antioksidan resveratrol. E vitamini de var, kersetin de var, elma bir mucize! İçinde 90 aktif kimyasal madde bulunuyor” diye belirtiyor uzman.
“Elma sirkesinden çeşitli püf noktalarından çokça bahsediliyor. Asidik olmasına rağmen pratik olarak birkaç santimetre sonra ağız boşluğuna girdiğinde içeriği alkali hale gelir. Ve o kadar zararlı asit etkisi de yok. “ dedi uzman.
TÜM ORGANİZMAYA SAYISIZ FAYDA SAĞLIYOR
“Elma sirkesi bağırsakların, böbreklerin, mesanenin, cildin ve tüm solunum sisteminin işleyişini iyileştirir. Elma sirkesindeki asetik asit, asidin mideden çıkmasını engeller. Bu sayede reflü, şişkinlik ve gaz oluşmadan yiyecekler daha kolay sindirilir ve mide yanması da hafifler”, diye açıklıyor gastroenterolog.
ELMA SİRKESİNİ İÇMENİN EN İYİ YOLU NEDİR?
Bal ile almanın en iyisi olduğunu, neredeyse kimsenin bunu yapmadığını direkt yapmadan tükettiğii vurgulanıyor. Alınması gereken doğru yöntem :
Seyreltilmeden 30-40 ml alınır ve biraz bal eklenir. Sadece tadı nedeniyle değil, aynı zamanda balın sahip olduğu antiinflamatuar etkiler nedeniyle. Elma sirkesinden elde edilen asit mukoza zarlarımızı onarır.
Sonbahar elmaları ve üzümleri tükettiğinizde probiyotiğe ihtiyacınız yok, immünoterapiye ihtiyacınız yok.
Kabuktaki aktif kimyasalları çıkarmak için onları soymak yerine 15-20 dakika yıkamak daha iyidir. 15 dakika yeterli, yıkayın ve silin.