Eski Çağlarda İnsanlar Yaralarını Tedavi Etmek İçin Nasıl Karıncalara Dikiş Attırıyordu? (Şaka Değil Gerçek!)

Eski çağlarda, savaş meydanlarında ya da doğanın zorlu koşullarında yaralanan talihsiz insanlar, bu yaralarını iyileştirmek ve hayata tutunmak için oldukça ilginç çözümler buldular.

Bu çözümlerden en dikkat çekici ve ilginç olanıysa karıncalara dikiş attırılması!

Peki, küçücük bir karınca nasıl oluyor da âdeta dikiş atmayı başarabiliyor?

Bu yöntemin eski zamanlarda, çoğunlukla Hindistan, Afrika ve Güney Amerika gibi bölgelerde yaygın olarak kullanıldığı söyleniyor.

Çoğunlukla yaralanan bir asker ya da kabile üyesi için kullanılan bu yöntemle yaranın kapatılması için gerçekten de bir karıncadan yardım alınıyordu.

Yaranın kenarlarının bir araya getirilip güçlü çenelere sahip olan bir karıncanın söz konusu kenarları ısırması sağlanıyordu.

Karınca yarayı ısırdıktan sonra çenesini sımsıkı kapattığında da gövdesi kopartılıyor ve sadece başı yaranın üzerinde bırakılıyordu.

Böylece karıncanın kuvvetli çenesi yaranın âdeta dikiş atılmış gibi sıkıca kapalı kalmasını sağlıyordu.

Ek olarak bu doğal dikiş atma yönteminin, sadece yarayı kapatmakla kalmadığı aynı zamanda karıncaların tükürüklerinde bulunan antimikrobiyal özellikler sayesinde enfeksiyon riskini azalttığı söyleniyor.

Her ne kadar bugün modern tıp sayesinde bu tür yöntemlere ihtiyaç duymasak bile eski çağlarda yaşayan insanların bulduğu zekice çözümler oldukça dikkat çekici olmaya devam ediyor.

Kaynak: Times of India

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir