Etli ekmek yerken iki kere düşünün. İçine et değil bunu koymuşlar
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan ve halk sağlığını tehdit eden ürünleri içeren ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesi, kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ederken bu liste, gıda güvenliği konusunda önemli bir referans noktası oluşturuyor.
ETLİ EKMEKTE SAKATAT TESPİTİ YAPILDI
Bakanlık, 16 Ocak Perşembe günü yayımladığı güncel listeye yeni bir ekleme yaptı. Söz konusu listeye eklenen firma, etli ekmek ürününde ‘sakatat’ tespit edilmesiyle gündeme geldi. Yapılan incelemelerde, firmanın üretiminde sağlığa zararlı olabilecek maddelere rastlandığı belirtildi.
ETLİ EKMEKTE HANGİ FİRMA SAKATAT KULLANDI
Bakanlık, yaptığı açıklamada etli ekmeğinde sakatat tespit edilen firmayı açıkladı.
İşte o firma: KARŞIYAKA PİDE FIRINI-İSMAİL TEKİN
ETLİ EKMEK NEDİR, NEREYE ÖZGÜDÜR?
Etli ekmek, Konya mutfağına ait olan ve özellikle bu bölgede yaygın olarak yapılan, ince yapılı ve kenarsız bir içli pide çeşididir. Bunun yanı sıra, etli ekmeğin farklı versiyonları Türkiye’nin çeşitli illerinde de yapılmaktadır. Kastamonu, Mardin ve Sivas gibi şehirlerde, kendi yöresel malzemeleri ve pişirme yöntemleriyle etli ekmek hazırlanır.
Etli ekmek için, öncelikle tercihe göre kuzu ya da dana eti, çapraz bıçaklarla ince ince doğranır ve kıyma haline getirilir. Bu ete, ince doğranmış soğan, domates ve biber eklenerek lezzetli bir karışım oluşturulur. Hazırlanan bu karışım, uzunlamasına açılan ince hamurun üzerine yayılır. Ardından, hamur elde ellerle uzatılarak yaklaşık 90 cm uzunluğuna getirilir. Etli ekmek, fırında çift yönlü pişirilerek, altı ve üstü eşit şekilde kızarana kadar pişirilir.