FETÖ’nün akademik mahrem imamının cezasını Yargıtay onadı

FETÖ’nün Dicle Üniversitesindeki akademik mahrem imamı olduğu gerekçesiyle yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 9 yıl hapisle cezalandırılan Prof. Dr. Yener Öztürk’e verilen mahkûmiyet kararını Yargıtay 3. Ceza Dairesi esastan inceledi. Yargıtay, yargılama sürecindeki hükme esas alınan tüm delillerin hukuka uygun elde edildiğini, sanığın örgüt içerisindeki konumu itibariyle örgütün nihai amacını bilebilecek durumda olduğunu vurguladı. Delillerin özleri değiştirilmeksizin tartışıldığını, vicdani kanının kesin, tutarlı ve çelişmeyen verilere dayandırıldığını, sanığın eylemlerinin doğru nitelendirildiğine dikkat çeken Yargıtay, kararda hukuka aykırılık bulunmadığını belirtti.

FETULLAH GÜLEN KİTABINDA BÖLÜM YAZARI

Sanığın, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’i peygamberlerin masumiyeti açısından değerlendirdiği bir makale yazıp bunu 17-25 Aralık sonrasında Yeni Ümit dergisinde yayımladığına dikkat çekildi. Yargıtay, sanığın FETÖ’nün kapatılan kurum ve kuruluşlarının etkinliklerinde yer aldığını, kendisinin kaleme aldığı kitapların terör örgütünün yayın evinde basılıp piyasaya sürüldüğünü belirtti. Sanığın 17/25 Aralık’tan sonra Bank Asya’daki hesabında örgüt elebaşının çağrısıyla dolar cinsinde mevduat hesapları açtırdığı, yüklü miktarda TL cinsinde para yatırdığı bildirildi. 17–25 Aralık’tan sonra FETÖ’cüleri çatısında barındıran Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın açıklamalarına katıldığı kaydedildi. Öztürk’ün 17–25 Aralıktan sonra kaleme alınan ve Nil yayınları tarafından piyasaya sürülen Bir Âlim Portresi M. Fetullah Gülen adlı kitapta bölüm yazarlığı yaptığı bildirildi.

AKADEMİK MAHREM YAPIDA YER ALMIŞ

Terör örgütünün yayınları STV, Küre TV, Muhtelif TV, Hira Dergisi, Yeni Ümit Dergisine demeçler verip konferans konuşmaları yaptığı belirtildi. Evinde ele geçen dijital materyallerde Fetullah Gülen’e ait ses kayıtları, bamteli dosyalarına ait veri kalıntıları, herkül.org adlı sayfaya erişim izni, örgüt yayını Yeni Ümit dergisinden gelen e-postalar da bir bütün olarak değerlendirildiğinde sanığın FETÖ üyesi olduğu yönünde kuşku bulunmadığına dikkat çekildi. Sanığın örgütün akademik mahrem yapısındaki konumu da dikkate alınarak, hakkında alt sınırdan uzaklaşılarak 9 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verilmesinde bir isabetsizlik görülmediği belirtildi.

FETULLAH GÜLEN’İN TALİMATLARINI ÜNİVERSİTEDE UYGULAR

Yargıtay’ın onadığı dava dosyasında Yener Öztürk’le ilgili tanık ifadeleri de yer aldı. İfadeler şöyle:

  • Türk İslam Düşüncesi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kenan Yakuboğlu:
    “Yener Öztürk terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’le irtibatlıdır. Ondan aldığı talimatları üniversitede uygulamaya koyan kişidir. İlahiyat Fakültesinde FETÖ’cülerin kadrolaşmasına öncülük eder. Salih Hoşoğlu ile örgütsel konumları aynı düzeydedir. Gülen’den aldığı talimatları üniversitede uygular. Personel alımında etkin faaliyet yürütür.”

  • İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Başkanı tanık Prof. Dr. Ahmet Keleş:
    “Rektör Ayşegül Jale Saraç ve arkadaşları birçok arkadaşımıza mobbing uyguluyordu. Bu insanların istifası, ya da emekli olmaları isteniyordu. Kadrolar boşaltılarak yerine FETÖ’cüler alınıyordu. Mağdur olanlar geri dönmek için mahkemelere başvuruyordu. Bu rahatsızlığımı Yener Öztürk’le paylaşarak, ‘Siz adaletten, Allah korkusundan, ahlaki davranışlardan vazgeçmişsiniz. Böyle bir kaygınız yok. Adaletten, Adliyeden de mi korkmuyor musunuz?’ diye sordum. Bana, ‘Ahmet Abi sen ne kadar saf bir adamsın. Zaten bu mahkemeler hepsi bizim elimizde, bu mahkemelerden bize ne gelebilir ki’ dedi.”

  • Üniversite eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün:
    “Yener Öztürk’ün FETÖ üyesi olduğunu duymuştum. Rektör Ayşegül Jale Saraç’ın odasına girdiğimde Yener Öztürk rektörle Öğretim Görevlisi Mehmet Azimli hakkında konuşuyordu. Bu kişi FETÖ’cülerin baskısıyla kadro alamıyordu. Rektör’e, ‘Mehmet Azimli’ye Yener Öztürk’ün baskısıyla mı kadro vermediniz?’ diye sordum. O da FETÖ’yle alakalı olmadığını, yazdığı bir kitapta Peygamberimizin babasına ilişkin sarf ettiği sözden dolayı alınmadığını söyledi. Azimli, İlim Yayma Cemiyetinden olduğu için Yener Öztürk onun yükselmesini rektör aracılığıyla engelledi.”

  • Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık:
    “Yener Öztürk’le bir konuşmamız sırasında tartıştık. ‘Siz Müslüman değil misiniz? Neden bu kadar iftira atıyorsunuz’ diye sordum. O da bana dönerek, ‘Harp hileden ibarettir’ dedi. Ben de ‘Peki Müşrik kim o zaman’ diye sordum. Yener bunun üzerine ‘O kadar ileriye götürmeyelim’ demekle yetindi.”

  • Eski rektör yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici:
    “Yener Öztürk FETÖ’nün imamı olduğu söylenen kişidir.”

  • Hacı Ramazan Öz:
    “Yaz tatilinde cemaat evlerinde kalan ilahiyat öğrencilerine hadis ve tefsir dersleri veriyordu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir