Genç Türk ressam Hayal Pozantı Lady Dior’u yeniden tasarladı

Özlem ERMİŞ BEYHAN

Her yıl dünyanın dört bir yanından sanatçıların konuk edildiği ‘Dior Lady Art’ projesinin bu yıl lanse edilen dokuzuncu edisyonunda, sanatçı Hayal Pozantı’nın tasarımları da yer aldı. Sanat ve modayı biraraya getiren projede 1990’larda Prenses Diana sayesinde ünlü hale gelen çanta modeli Lady Dior’u tasarlayan Hayal Pozantı, Dior’un kodları ile kendi eserlerinin doğal bir uyumla bir araya geldiğini ve projede yer almaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

KİŞİSEL SERGİ SONRASI GELEN TEKLİF

Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı mezunu olan Hayal Pozantı, halen ABD’de yaşıyor. Pozantı, Dior ile iş birliğinin nasıl başladığını şöyle anlattı:

“New York Timothy Taylor’daki kişisel sergimin hemen ardından Dior yöneticileri bana ulaştı ve projeyi anlattılar. Çok heyecanlandım, hemen eserlerimi temel alarak fikirler geliştirmeye başladım. Bana sundukları teknik imkanlar beklentimin çok ötesindeydi. Birlikte bir üretim sürecine girdik ve çıkan ürünler farklı materyaller ve renklerde kendimi ifade etme tutkumla örtüştü.”

2016’dan bu yana her yıl düzenlenen Lady Dior Art projesi, uluslararası sanatçılara Lady Dior çantasını kendi vizyonları doğrultusunda yeniden yorumlama fırsatı sunarak, çantanın zamansız cazibesine, sanatçıların ellerinde bir sanat objesine evrilişine dikkat çekiyor. Her sanatçı, Lady Dior’un klasik ‘cannage’ deseninden ilham alarak onu yeniden şekillendiriyor ve estetiğini çanta üzerinde yansıtıyor. Projedeki isimler, Hayal Pozantı’nın yanı sıra Sara Flores, Huang Yuxing, Liang Yuanwei, Danielle McKinney, Duy Anh Nhan Duc, Faith Ringgold, Vaughn Spann, Anna Weyant, Jeffrey Gibson ve Woo Kukwon oldu.

İLHAMI UZUN YÜRÜYÜŞLERDE BULUYOR

Hayal Pozantı, küçük yaşlardan beri resim yapıyor. İlhamı çıktığı uzun yürüyüşlerden ve doğadan aldığını söylüyor.

Hayal Pozantı’nın Aldrich Contemporary Art Museum’da katıldığı sergi ve yapıtları New York Times’da yer almıştı. “Dört Çekimde Resim” adlı sergide sanatçı Hayal Pozantı “Deep Learning – Derin Öğrenim” adı altında sergilediği işleri ile teknolojiyle insan zihnini karşı karşıya getiriyor. Hayal Pozantı’nın yapımı 3 yıl alan enstalasyonu Instant Paradise, The New York Public Library’de kalıcı eser olarak sergileniyor.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir