Honda’nın yeni robotları göreve başladı

Japonların uzun zamandır robot geliştirmek için gösterdikleri çabaların birincil amacı, hasta bakımına destek olmak. Giderek yaşlanan Japon toplumunda yaşlı bireylere bakmak için fazla genç nüfus olmayacağını fark eden Japonlar, neredeyse yarım yüzyıldır, hasta bakıcı robotlar geliştirmek için uğraşıyor.

Şimdi yapay zeka sayesinde, en azından hastanelerdeki hasta çocuklara bakım yapmak için gereken iş gücünü azaltmanın bir yolunu buldular. Honda, robotik alanındaki sıra dışı yaklaşımıyla tanınıyor ve kendi kendini dengeleyen motosikletlerden, kullanıcıların göz hizasında başkalarıyla etkileşime girebilmesi için yüksekliği otomatik olarak ayarlayabilen yenilikçi otonom tekerlekli sandalyelere kadar geniş bir uygulama yelpazesi sunuyor.

Şimdi de bu listeye, çocuk hastaların tedavileri sırasında yardımcı olmak için tanıtılan yapay zeka destekli bir bakıcı eklendi.

Çocukların iyileşme süreci için robot etkileşimi

Haru adı verilen 12 inçlik masaüstü robot, hem dijital ekran hem de göz görevi gören çift ekrana sahip ve bu sayede insan-makine etkileşimini daha iyi hale getiriyor. Ayrıca, ağız görevi de gören LED’li bir tabanı bulunuyor.

Ancak sevimli dış görünüşünün altında Haru, hastanede uzun süreli tedavi gören çocukların hayatlarına yardımcı olmak ve onları iyileştirmek konusunda çok ciddi bir rol oynuyor.

Honda’ya göre, 2021 yılında Virgen del Rocío Üniversite Hastanesi’nde (HUVR) denemeler başladığından bu yana genç kanser hastalarının %95’i rehabilitasyona daha aktif bir şekilde katılmaya başladı.

Çok sayıda kamera ve mikrofon barındıran Haru, hastaların yüz ifadelerini ve ses tonlarını analiz etmek ve buna göre geri bildirimde bulunmak için gelişmiş yapay zekanın gücünden yararlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir