İş Dünyası 12. People Make The Brand’de Buluştu

İşveren markalarının geleceğine ışık tutan People Make The Brand (PMB) konferansı, bu yıl da çarpıcı konularıyla alanında uzman konuşmacıları ağırladı.

Türkiye’nin işveren markası konferansı People Make The Brand’in on ikincisi, 3000’e yakın katılımcıya ilham verdi. Yerli-yabancı dünya çapında isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı ve bu yılki ana teması “Güven” olan konferans, unutulmaz konuşmalara sahne oldu.

12. People Make The Brand konferansı Borusan Holding sponsorluğunda, Vodafone ve Çayeli Bakır İşletmeleri eş sponsorluğunda, Speaker Agency ve Fikrimahsul partnerliğinde gerçekleşti.

Konferansın moderatörlüğünü yine People Make The Brand’in yaratıcısı, Universum Türkiye Lideri Evrim Kuran ile Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan yaptı.

Konferansın ilk konuğu, Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş, “İş, Sürdürülebilirlik ve Güven” başlıklı konuşmasında, “Paydaşlara güven aşılamak için sürdürülebilirliği iş süreçlerine entegre etmek şart; çünkü güven, eylemde ve söylemde tutarlılık arar” dedi.

İkinci olarak FutureBright Group Kurucusu Akan Abdula, “2025 odaklanmanın yılı olacak, güveni deneyimde aramaya devam edeceğiz. Tüketiciye artık sadece mutluluk öneremeyiz ve güven, sadece bilinirlik üzerinden oluşturulamaz; sunmamız gereken güçlü bir deneyimdir. Bir pizza markasının ya da bir tekstil perakendecisinin ürünlerinin ve işinin arkasında durarak sunduğu deneyim paydaşlarına verdiği bir güven sözü olacak” diyerek, “Tüketici Güveni”nin önemine dikkat çekti.

“Tedarik Zinciri ve Güven” konusuyla dinleyicilerin karşısına çıkan Harvard Business School İşletme Profesörü Willy Shih ise konuşmasında, “Tedarik zincirleri dayanışma temelli bir ekosistem olmalı. Bazı tedarik yapılarını ayrıştırıp incelemek sistemin bütününün kırılganlığını artırıyor” ifadelerini kullandı.

Tufts Üniversitesi Fletcher Okulu İşletme Fakültesi Dekanı Bhaskar Chakravorti, “Yapay Zekaya Nasıl Güveneceğiz?” konusunu şöyle anlattı: “Yapay zekâ sosyal ve ekonomik bir eşitsizliğe neden olabilir. Bu maliyeti düşürmek ve yapay zekâya güvenebilmek için, kullanıcılar etik değerler üzerine de eğitilmeli, yapay zekâ üreticisi şirketler şeffaf olmalı ve sorumlu tutulmalı ve mutlaka yasal bir zemini olan düzenleyici bir altyapı geliştirilmeli.”

TÜSİAD Küresel Siyaset Forumu Akademik Koordinatörü Prof. Dr. Evren Balta, “Güven, belirsizliği ve çatışmayı azaltır, meşruiyeti artırır, değişimi kolaylaştırır, uzun dönemli, çok taraflı ilişkilere kapı aralar. Eşitsizliğin örüntüleri değişirken, güç asimetrisi artarken, parçalanmış sadakat toplumlarında temsilde adalet krizi varken, öngörülebilir olmayana, yetkin olmayana ve adil olmayana güvenmek mümkün değil” diyerek, “Belirsizlik ve Kutuplaşma Dünyasında Güven” konusu odağında katılımcılara ilham verdi.

“Organizasyon ve Ekipler için Güven” başlığı ile konuşmasını yapan Klarendon Partners Kurucu Ortağı Ömer Dormen ise, sözünü tutmanın ve problemleri ertelemeden çatışmaları yönetmenin, psikolojik sözleşmeyi koruduğunu ve güveni tazelediğini ifade etti.

“Çalışan ve İşveren Arasında Güven” konusunu katılımcılarla paylaşan Egon Zehnder İstanbul Ofis Lideri Ayşe Güçlü Onur, “Birine güven duyduğumuz an, en kırılgan olduğumuz andır. Güveni oluşturan ise iddialı, büyük eylemler değil, her gün yaşanan ufacık anlardır” dedi.

Vodafone İnsan Kaynaklarından Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Nazlı Tlabar Güler, “Güven güneşli havada da yağmurlu havada da birlikte olabilmektir. Liderlerin güveni inşa etmesi, belirsizlik dönemlerinde en önemli görevleri; güvenin ise anahtarları şeffaflık ve hesap verebilirliktir” diyerek C-Suite Sohbeti bölümünde katılımcıların karşısına çıktı.

Bir diğer C-Suite Sohbeti konuğu olan Çayeli Bakır Genel Müdürü Murat Güreşçi ise, konuşmasında özetle şunları ifade etti: “Güven, gerektiğinde en kritik kararları alabilmeleri için çalışanlara cesaret verebilmektir. Bir liderin gerçek gücü, ekibinin fikirlerine değer vermesi ve onları dinleyerek, her koşulda doğru kararları alabilme yeteneğini sağlamasında yatar.”

“Bazen başkalarını hayatımız için suçlarken, biz de bazen başkalarının hayatının zalimi oluyor olabilir miyizi düşünmek gerekiyor” diyen Uzman Klinik Psikolog ve Yazar Beyhan Budak, “Narsisizm ve Impostor Sarkacında Özgüven” konusu ile konferansın son konuşmacısı oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir