İş Sağlığı ve Güvenliğini Sağlamak İçin Kullanılması Gereken Kişisel Donanımlar Nelerdir?
İş sağlığı ve güvenliği, iş kaynaklı riskleri minimuma indirerek çalışan güvenliğini artırır. İşin kapsamına ve uygulama biçimine bağlı olarak her işçinin kullanması gereken koruyucu ekipmanlar da birbirinden farklıdır. Kişisel koruyucu donanımların eksiksiz ve doğru şekilde kullanımı iş koşullarının iyileşmesine katkı sağlar. Böylece işlerin en kısa sürede sorunsuz tamamlanmasına yardımcı olur.
Peki bu güvenlik adımlarını tamamlamak için kullanılan farklı donanımlar nelerdir? İşte onlardan en önemlileri!
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fadul Önemli, tarımda alternatif ürünlere kontrollü geçiş yapılması gerektiğini belirtti. Önemli, iklim değişikliğinin üretim üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, üreticilerin Tarım ve Orman Müdürlüklerinin önerilerine uygun olarak alternatif ürünlerin üretimini yapması gerektiğini söyledi. Ayrıca, ihracatçıların taleplerinin göz önünde bulundurulması ve ekim nöbeti sisteminin devreye girmesi gerektiğini vurguladı.
Merkez Bankası, 2025’te izlenecek yol haritasını yayımladı. Buna göre, 2025’te sekiz PPK toplantısı yapılacak, Kur Korumalı Mevduat (KKM) ise tamamen sonlandırılacak. Ayrıca TÜFE’ye endeksli DİBS ve kira sertifikalarının iskonto oranının yüzde 80’den yüzde 30’a indirilecek.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, dijitalleşme hamlelerine bir yenisini daha ekliyor. 3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlığı Oluşturma Projesi yeni yıl itibarıyla uygulamaya geçiriliyor.