İzmir’de geri dönüşüm mutfaktan başladı
İZMİR’de turizm alanında eleman yetiştiren devlet lisesinin öğretmen ve öğrencileri el ele vererek, ‘İyilik Gönüllüleri Projesi’ kapsamında mutfaktan çöpe gidecek ürünleri geri dönüşüme kazandırmaya başladı. Projeyle öğrencilerin elde ettiği kazanımlarla sektörde çalışacakları alanda da geri dönüşüme devam etmeleri amaçlandı.
Selçuk Şehit Er Mehmet Yüce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğretmen ve öğrencileri, ‘İyilik Gönüllüleri Projesi’ kapsamında ‘sürdürülebilir bir yaşam için geri dönüşüm’ adı altında bir çalışma başlattı. Mutfakta yiyecek-içecek hizmetleri alanında kullanılan ürünlerin çöplerinin ayrıştırılması ve geri dönüşüme kazandırılması amacıyla harekete geçildi. Projeyle öğrenciler mutfaktaki atık yağ, yiyecek ve ambalaj atıkları ayırmaya başladı. Yiyecek atıkları, hayvanlar için gıda oldu. Gıda çöpleri ise kompost atık olarak gübre amacıyla kullanılmaya başlandı. Atık yağlar ise sabun yapılmak üzere ayrıldı.
Ayrıca eğitimciler, öğrencilere geri dönüşüm konusunda bilgi verdi. Geri dönüşümün ülke ekonomisine vereceği katkının daha iyi anlaşılması için hazırlanan görseller izletildi. Projeyle öğretmen ve öğrenci arasındaki iş birliğini artırmak, öğrencilere sosyal duyarlılık kazandırmak, çevre bilincini aşılamak ve öğrencilerin elde ettiği kazanımlarla sektörde çalışacakları alanda da geri dönüşüme devam etmeleri amaçlandı.