Beyin çipi girişimi, Kanada’daki çalışmanın, dört uzvunun da felçli olduğu kişilerin düşünceleriyle harici cihazları kontrol etmelerini sağlayan implantının güvenliğini ve ilk işlevselliğini değerlendirmeyi amaçladığını söyledi.
Kanada’nın University Health Network hastanesi ayrı bir açıklamada, Toronto tesisinin karmaşık nöroşirürjik prosedürü gerçekleştirmek için seçildiğini söyledi.
Amerika Birleşik Devletleri’nde, Neuralink cihazı halihazırda iki hastaya yerleştirdi. Şirket, cihazın video oyunları oynamak ve 3 boyutlu nesneler tasarlamayı öğrenmek için kullanan ikinci deneme hastasında iyi çalıştığını söylüyor.
2016 yılında Musk ve bir grup mühendis tarafından kurulan Neuralink, kafatasına yerleştirilebilen ve engelli hastaların tekrar hareket edip iletişim kurmasına ve görme yetisini geri kazanmasına yardımcı olabileceğini söylediği bir beyin çipi arayüzü de geliştiriyor.
Eylül ayında, girişim, görme yetisini geri kazandırmayı amaçlayan deneysel implantı için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin “çığır açan cihaz” unvanını aldı.