Şirketten yapılan açıklamada, madencilik ve enerji sektörlerinde yaratılacak sinerjinin, uzun vadeli stratejik hedeflerle uyumlu olduğu ifade edildi. Birleşme sürecinin, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun ilgili düzenlemeleri çerçevesinde gerçekleştirileceği belirtilirken birleşme işlemleri için bir danışmanlık firmasıyla anlaşma yapıldığı ve sürecin Koza Altın Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO Mahmut Çelik tarafından yürütüleceği ifade edildi.
Açıklamada, birleşme sürecinin tamamlanmasının ardından, şirketin sektöründeki etkinliğini artırmayı ve yeni pazarlarda büyüme sağlamayı hedeflediğinin altı çizildi.
MAL VARLIĞINA EL KONULDU
Koza Altın’ın eski sahiplerinden Akın İpek, 2016 yılındaki darbe girişiminin ardından FETÖ ile bağlantılı olduğu iddialarıyla gündeme gelmiş ve İpek Grubu’na ait birçok şirketin mal varlıklarına el konulmuştu. Akın İpek’in, Fethullah Gülen cemaatiyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle Türkiye’deki şirketlerine el konulmuş ve yurtdışına kaçtığı öğrenilmişti.
İpek Grubu, medya, inşaat ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren bir holdingdi. Fakat 2016 yılı itibariyle FETÖ bağlantıları nedeniyle şirketlere el konulması ve hukuki süreçlerin başlaması, Koza Altın ve bağlı şirketlerinin de adının bu davalarda geçmesine neden olmuştu.