Kozmetik uzmanı kadınları uyarıyor! Uzaylı gibi görünmek istemiyorsanız asla yüzünüzdeki o bölgeye dolgu yaptırmayın

Daily Mail’e konuşan Missouri merkezli estetik doktoru Molly Bailey’e göre bunun nedeni, yanaklarımızın aksine, bu bölgenin yaşlandıkça fazla hacim kaybetme eğiliminde olmamasıdır.

Tıbbi olarak zigomatik kemer olarak bilinen bu bölgeye uygulanan dolgu maddesi daha görünür’ hale gelerek yüzün ‘daha geniş’ ve ‘daha erkeksi’ görünmesine neden oluyor.

Molly Bailey, Instagram’da yayınladığı videosunda takipçilerine şunları söyledi: “Tuhaf bir uzaylı gibi görünmek istemeyen bir kadının yüzünde dolgu yaptırmaması gereken tek bir yer var. Hepimizin bildiği gibi, yaşlandıkça yağ kaybederiz, kolajen kaybederiz, kemik kaybederiz. Ancak yaşlandıkça kemiğin çok fazla çekilmediği ya da küçülmediği birkaç yer vardır ve bunlardan biri de yanak kemerleridir.”

Dr. Bailey, elmacık kemiklerinin bulunduğu deriye dolgu maddesi enjekte ettirdiği söylenen süper model Naomi Campbell örneğini veriyor.

Campbell’ın aşırı derecede vurgulanmış elmacık kemiklerinin görüntüsüne atıfta bulunarak, “Çok fazla doğal hacim kaybı yaşamayan bölgelere dolgu yapıldığında, yüz hatlarımız bozulur” dedi.

Dermatologlar da daha önce gençlerde fazla yüz dolgusunun ‘genellikle doğal görünmeyebileceği’ konusunda uyarıda bulunmuşlardı.

Geçtiğimiz ay Daily Mail Online’a konuşan bir cerrah, yüz germe ameliyatına ihtiyaç duyan genç kadınların sayısındaki artış konusunda uyarıda bulunmuş, çünkü yıllarca dolgu enjeksiyonu yaptırdıkları için görünümlerinin mahvolduğunu belirtmişti

Plastik cerrahisi uzmanı Dr. Julian De Silva da 30’lu yaşlarında yüz yaşlanmasıyla ilgili olarak ona başvuran kadınların sayısı giderek arttığını, genellikle bunun nedeninin dolgu yaptırmış olmaları olduğunu söyledi.

Dolgu yapıldığı yerde birikebilir, her zaman doğal olarak çözülmez ve çıkarılması gerçekten zordur

Dr. Julian, beş yıldır görmediği bir hastasının yüz germe ameliyatı için muayeneye geldiğinde onu neredeyse tanıyamadığını, çünkü her altı ayda bir yanaklarına, dudaklarına, çenesine ve çene hattına çok fazla dolgu yaptırdığını, bu dolguların yüzde biriktiğini ifade etti.

Yapabildiğimiz kadarını erittik. Ancak hastalar genellikle ciltleri gerildiği için ameliyat olmak zorunda kalıyorlar.

Dolgunun elmacık kemiklerine hacim kazandırmak yerine yüzü şekillendirmek için kullanılmasının yüzün daha geniş ve daha erkeksi görünmesine neden olabileceğini söyledi ve Campbell’ın hayatının büyük bölümünde bu şekilde kalacağını sözlerine ekledi.

Dolgu maddeleri tipik olarak kolajen veya hyaluronik asit enjeksiyonlarıdır. Dolgunun yaklaşık 18 ay dayandığı iddia edilse de, MRI taramaları, dolguların yıllar sonra bile yüzün bazı bölgelerinde kalabildiğini gösteriyor.

 

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir