Odatv’nin hafta sonu renkli yazıları… Okumadan geçmeyin
Odatv, hafta sonuna özel hazırlanan ancak bölgedeki gelişmeler ve yoğun gündemle gözlerden kaçan aktüel haberleri derledi.
Bunları okumadan haftaya başlamayın…
Çorum’un 700 yıllık lezzet mirası, İskilip Dolması
Çorum’un meşhur İskilip dolması, 700 yıldır düğünlerde, özel günlerde pişiriliyor. Geçtiğimiz günlerde bu muhteşem yemek Alaf Kuruçeşme’nin mutfağına konuk şef olarak gelen Mustafa Gençcan tarafından pişirildi.
Dönem dizleri özlemi
Sina Koloğlu, dönemin modası haline gelen 90’lar dizilerini ve sektörün perde arkasını esprili bir dille ele aldı. Nostalji arayışından dönemin detaylarına, oyuncu monopolünden TRT’nin yeni projelerine kadar dikkat çekici bir analiz sizleri bekliyor…
Dikkat bozukluğuna savaş açmak
Odatv’nin sağlık yazarı Dr. Hüseyin Nazlıkul, bireylerde görülen dikkat bozukluğuna karşı alınabilecek önlemleri kaleme aldı.
Tuna Tavus’tan Alper Rende’ye… ‘Milyoner’ Youtuberlar… Nedir bu işin sırrı
Odatv editörü Zeynep Çakır X Odası’nın 40. bölümünde Socialblade’in açıkladığı en çok kazanan Türk Youtuberların listesini anlattı. Peki bu Youtuberlar, gerçek ‘milyoner’ olabilirler mi?
Cazda yeni bir soluk: Çağlayan Yıldız ve Oğuz Büyükberber ile müzik üzerine
Kaan Çağlayangöl Çağlayan Yıldız ve Oğuz Büyükberber ile yeni albümleri ve müzik üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.
Şimdi gönüllere taht kurdular ama… Türk futbolunun ‘siyahi’ imtihanı
Yılın en iyi forveti Fercani Bey seçildi ama milli takıma alınmadı ama TSK’da subaydı, usta kaleci Sadri Usuoğlu ay yıldızlı formayı hiç giyemedi , Vahap Özaltay’ın milli takıma girebilmesi için soy adını aldığı takımını bırakıp yurt dışında yıldızlaşması gerekti. Peki ama neden…
Herkes alıcı herkes satıcı: E-ticaretten kim ne kazanıyor
Yusuf İleri, elektronik ticaretin farklı yönlerini ve bu alandaki vergi düzenlemelerini mercek altına alıyor. Kimler vergi muafiyetinden yararlanıyor, kimler hangi oranlarda kesintiyle karşılaşıyor? Tüm detaylar bu yazıda!
Almanlar ne anlar felsefeden
Kaan Arslanoğlu’nun, Alman felsefesinin Türkçe köklerini tartıştığı bu yazıda, kavramların dilsel kökenleri detaylı şekilde inceledi. Alman felsefesindeki temel terimlerin Türkçe kökenlerine dair çarpıcı örneklerle okurları şaşırtan bir analiz.