Ortadoğu, her biri stratejik yatırımlar ve çeşitli iş girişimleri yoluyla servet biriktiren dünyanın en zengin insanlarına ev sahipliği yapıyor. Bölgenin en varlıklı bireyleri arasında sadece iş insanları değil, aynı zamanda Suudi Arabistan Prensi Al Waleed gibi kraliyet mensupları da bulunuyor. Forbes Middle East Ortadoğu’nun en zenginlerini sıraladı.
TÜRKİYE – MURAT ÜLKER
Türkiye’den ‘en zenginler’ listesinde Murat Ülker yer aldı. Net değeri 5,1 milyar dolar olarak açıklanan ve servet kaynağı yiyecek sektörü olan Ülker, dünya sıralamasında da 597’inci sırada yer alıyor.
SUUDİ ARABİSTAN – PRENS EL-VELİD
Suudi Arabistan’ın en zengin kişisi, 65 yaşındaki Prens El-Velid bin Talal bin Abdülaziz el-Suud, 17 milyar dolar net servetiyle Orta Doğu’nun en zengin ismi olarak öne çıkmaktadır. Zenginliğini çeşitlendirilmiş yatırımlar aracılığıyla elde etmiştir.
İSRAİL – EYAL OFER
İsrail’in en zengin kişisi, 73 yaşındaki Eyal Ofer, 24 milyar dolar net servetiyle dünya sıralamasında 84. sırada yer almaktadır. Servetini gayrimenkul ve nakliye sektörlerinden elde etmiştir.
MISIR – NASSEF SAWIRIS
Mısır’ın en zengin kişisi, 63 yaşındaki Nassef Sawiris, 8,8 milyar dolar net servete sahip olup, dünya sıralamasında 287. sıradadır. Servetini inşaat ve yatırımlar alanında elde etmiştir.
UMMAN – PNC MENON
Umman’ın en zengin kişisi, 75 yaşındaki PNC Menon, 2,8 milyar dolar net servete sahip olup, dünya sıralamasında 1187. sıradadır. Servetini gayrimenkul alanında elde etmiştir.
LÜBNAN – NECİP MİKATİ
Lübnan’ın en zengin kişisi, 68 yaşındaki Najib Mikati, 2,8 milyar dolar net servetiyle dünya sıralamasında 1187. sırada yer almaktadır. Servetini telekomünikasyon sektöründen elde etmiştir.
KATAR – HAMAD BİN CASİM BİN CABİR EL TANİ
Katar’ın en zengin kişisi, 64 yaşındaki Hamad bin Casim bin Cabir El Tani, 1,8 milyar dolar net servetiyle dünya sıralamasında 1764. sıradadır. Servetini yatırımlar alanında elde etmiştir.