Telegram U dönüşü yaptı ve çocuk güvenliği planına katıldı 

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov’un aşırı içerikleri denetlemedeki başarısızlığı iddiasıyla Paris’te tutuklanmasından 4 ay sonra U dönüşü yaptı. Telegram’dan yapılan açıklamaya göre, uygulama artık İnternet İzleme Vakfı’na (IWF) katıldı.

IWF, büyük çevrimiçi servisler tarafından CSAM’ı tespit edip kaldırmalarına ve yayılmasını önlemelerine yardımcı olmak için kullanılıyor. Telegram, yıllardır bu veya buna benzer herhangi bir yapı ile ilişki kurmayı defalarca reddetmişti.

IWF, Telegram’ın kararını “dönüşümsel” olarak nitelendirdi ancak bunun uygulamada “çok daha uzun bir yolculuğun” ilk adımı olduğu konusunda da uyardı.

IWF’nin geçici CEO’su Derek Ray-Hill, “IWF’ye katılarak Telegram, bu materyalin serviste paylaşılmamasını sağlamak için dünya lideri araçlarımızı dağıtmaya başlayabilir” dedi.

CEBİNİZDEKİ KARANLIK WEB

Dünya çapında yaklaşık 950 milyon kişi tarafından kullanılan Telegram, daha önce diğer küresel sosyal medya şirketlerinin önceliklendirdiği politika normlarından ziyade kullanıcılarının gizliliğine odaklanan bir uygulama olarak konumlanmıştı.

Ancak BBC ve diğer haber kuruluşlarının haberleri, suçluların uygulamayı uyuşturucu reklamı yapmak, siber suç ve dolandırıcılık hizmetleri sunmak ve en son olarak da CSAM için kullandığını ortaya koydu.

Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar ise, bu durumu “cebinizdeki karanlık ağ” olarak tanımladı.

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, Ağustos ayında uyuşturucu kaçakçılığı, çocuklara yönelik cinsel içerik ve dolandırıcılık konusunda kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapmamak suçlamaları ile Paris’te gözaltına alındı.

YARGILAMA DEVAM EDİYOR

Fransız yargıçlar, 40 yaşındaki sanığın soruşturma tamamlanana kadar Fransa’dan ayrılmasını yasakladı. Şirket, tutuklanmasının adil olmadığını ve kullanıcıların platformda yaptıklarından sorumlu tutulmaması gerektiğini savundu.

Bununla birlikte Telegram, o zamandan beri çalışma biçiminde bir dizi değişiklik duyurdu, bunlar arasında şunlar yer alıyor:

-Kurallarını ihlal edenlerin IP adresleri ve telefon numaralarının geçerli yasal taleplere yanıt olarak polise teslim edileceğini duyurmak.

-Botlar ve dolandırıcılarla ilgili sorunları olduğunu kabul ettiği “yakındaki kişiler” gibi özellikleri devre dışı bıraktı.

-Daha önce uymayı reddettiği standart bir sektör uygulaması olan ne kadar içerik kaldırıldığına dair düzenli şeffaflık raporları yayınlamak.

IWF İLE ORTAKLIK BU SÜRECİN SON ADIMI

Durov öte yandan, “Telegram’daki ılımlılığı eleştiri alanından övgü alanına dönüştürme” sözü verdi.

IWF ile yapılan ortaklık bu sürecin son adımı gibi görünüyor.

IWF, dünyada çocuklara yönelik cinsel içerikleri yasal olarak arayıp kaldırtma yetkisine sahip birkaç kuruluştan biri. Bilinen kötüye kullanım içeriklerinin sürekli gelişen listesi, web siteleri tarafından eşleşmeleri tespit etmek ve yayılmasını durdurmak için engellenmek amacıyla kullanılıyor.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir