Veri koruma, karmaşık teknoloji ortamları ve kesinti süresi: Kaspersky, işte BT Güvenliği ile ilgili başlıca sorunları inceledi

Kaspersky IT Security Economics’in son raporuna göre dünya genelindeki şirketlerin çoğu, artan BT güvenlik ihtiyaçları ve gereksinimleri nedeniyle verimlilik kaybını, karmaşık teknoloji ortamlarının güvenliğini sağlamayı ve veri korumayı en önemli iş sorunları olarak görüyor. Türkiye’de bulut altyapısının benimsenmesi ve son kullanıcı güvenlik kültürünün zayıf oluşu öne çıkıyor. 

Kaspersky IT Security Economics raporu, IT Güvenliği karar vericilerini etkileyen bütçe değişiklikleri, ihlalleri ve iş zorluklarını analiz etmek üzere her yıl düzenli olarak yayınlanıyor. Rapor, farklı büyüklükteki ve sektörlerdeki kuruluşlardan BT ve BT güvenliği profesyonelleriyle yapılan görüşmelerden derleniyor. Anket Avrupa, Asya-Pasifik bölgesi, Latin Amerika, Kuzey Amerika, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinde Mısır, Suudi Arabistan, Pakistan, Güney Afrika, Türkiye ve BAE dahil olmak üzere 27 ülkede gerçekleştirildi.

Rapora göre kesinti süresi ve üretkenlik kaybı, etkisiz BT güvenliğinin neden olduğu en endişe verici iş odaklı sorunlar arasında yer alıyor. Bu görüş küresel anlamda şirketlerin %38’i ve Türkiye’de %26’sı tarafından ifade edildi. Bu sorunla karşılaşmalarının başlıca nedeni ise tehditleri tespit etmek ve düzeltmek için geçen sürenin uzun oluşu.

Verilerin korunması, küresel olarak şirketlerin %33’ü ve Türkiye’deki şirketlerin %15’i tarafından dile getirilen bir diğer önemli endişeye karşılık geliyor. Katılımcılar bu konuda endişeli, çünkü düzenli olarak çalışanların cihazlarını kaybetmesi sorunuyla karşılaşıyor ve hem dış hem de iç nedenlerden kaynaklanan kurumsal sistemler aracılığıyla veri sızıntısı yaşıyorlar.

Küresel olarak katılımcıların %33’üne ve Türkiye’dekilerin %45’ine göre, karmaşık teknoloji ortamlarının güvenliğini ve veri bağlantısını sağlamak temel endişeler listesinde yer alıyor. Katılımcılar, bu zorluğa neden olan başlıca BT sorunları arasında bilgisayar bağlantılı olmayan cihazları içeren olayların sayısındaki artışa ve sistemleri açıkta bırakan siber güvenlik çözümlerinin hatalı işlemlerine işaret ediyor. Ayrıca, farklı bilgi işlem platformlarında güvenliği yönetmedeki zorluklar, her şeyi kapsayan güvenilir bir siber güvenlik sistemi oluşturulamamasında önemli bir rol oynuyor. Türkiye için bunlar bulut altyapısının benimsenmesiyle ilgili sorunlar (%28) ve zayıf son kullanıcı güvenlik kültürüyle başa çıkma (%26) olarak kendini belli ediyor.

Kaspersky Bilgi Güvenliği Direktörü Alexey Vovk, şunları söylüyor: “Kurumların operasyonlarını her yönden potansiyel ihlallere karşı korumaları çok önemlidir. Saldırganlar artık yalnızca sıfırıncı gün istismarlarına bel bağlamıyor. Çünkü kötü niyetli bir bağlantıya tıklamak veya bir yüklenicinin altyapısındaki güvenlik açığı da yıkıcı sonuçlara yol açabilir. Bu durum, bilgi güvenliğinin spesifik noktalara özgü önlemlerin uygulanmasıyla sınırlı kalmayıp, kapsamlı ve sistematik bir yaklaşıma dayanması gerektiğinin altını çiziyor.”

Kaspersky, şirketleri çeşitli siber tehditlere karşı korumak için şunları öneriyor:

  • Her büyüklükteki ve sektördeki şirket için gerçek zamanlı koruma, tehdit görünürlüğü, gelişmiş araştırma ve müdahale özellikleri sağlayan Kaspersky Next ürün serisi gibi kapsamlı çözümler kullanın. Kurumlar, mevcut ihtiyaçlarına ve kaynaklarına bağlı olarak en uygun ürün katmanını seçebilirler ve siber güvenlik gereksinimleri değişirse kolayca başka bir ürüne geçebilirler.
  • InfoSec profesyonelleriniz için kurumunuzu hedef alan siber tehditler hakkında derinlemesine görünürlük sağlayın. Örneğin en yeni Kaspersky Tehdit İstihbaratı, onlara tüm olay yönetimi döngüsü boyunca zengin ve anlamlı bir bağlam sağlar ve siber riskleri zamanında belirlemelerine yardımcı olur.
  • Şirketinizin nitelikli InfoSec uzmanları yoksa, Kaspersky Managed Detection and Response gibi yönetilen bir güvenlik hizmetini benimseyin. Bu hizmet gerekli uzmanlığı sağlayacak ve mümkün olan en iyi gelişmiş otomatik güvenlik hizmetlerini size sunacaktır. Her gün gerçek zamanlı olarak 7/24 toplanan kurumsal verilerin analizi sayesinde, işletmeler kendilerini karmaşık siber saldırılara karşı koruyabilirler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir