Yediği kumpir hayatına malolmuştu. Sebebi salmonella çıktı

OLAY ŞÖYLE GELİŞMİŞTİ:

28 Aralık 2024 tarihinde Servet Polat, kızı ve torunuyla birlikte Buca’daki bir kumpirciden kumpir yedi. Aynı gün kusma ve ishal şikayetleriyle hastaneye başvuran aile, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Ancak rahatsızlıkları ertesi gün de devam edince tekrar hastaneye gittiler. İki gün sonra ise Servet Polat evinde hayatını kaybetti.

SORUŞTURMA VE TUTUKLAMA:

Polat ailesinin şikayeti üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Yapılan incelemelerde, aynı kumpirciden kumpir yiyen başka kişilerin de benzer zehirlenme belirtileri gösterdiği belirlendi. İş yeri sahibi N.D. gözaltına alındı ve taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan tutuklandı.

SALMONELLA VİRÜSÜ TESPİT EDİLDİ:

Tarım Bakanlığı ve olay yeri inceleme ekiplerinin kumpir malzemelerinden aldığı numunelerde yapılan ilk incelemede salmonella virüsüne rastlandı. Kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi raporu beklenirken, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.

SALMONELLA NEDİR VE NASIL BULAŞIR?

Salmonella, tifo, paratifo ve gıda zehirlenmesine yol açabilen bir bakteri türüdür. Bulaşma yolları şunlardır:

Kontamine suların içilmesi veya kullanılması

Yetersiz klorlanmış içme suları

İyi pişirilmemiş et, yumurta, süt ve süt ürünleri

Pastörize edilmemiş süt ve peynir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir