Vegan gıda etiketlerine ayar

Milliyet’ten Meltem Güneş’in haberine göre, süt ve süt bileşenleri kullanılmadan tamamen bitkisel bileşenlerden oluşan vegan beslenme amaçlı ürünler, markasında, adında veya görselinde süt-peynir algısı oluşturmayacak şekilde üretilebilecek.

Etiketlerde, “et tadında, tereyağı tadında, tavuk lezzetinde, balık lezzetinde” gibi ifadeler kullanılmayacak. Soya, yulaf, badem, fındık ve benzeri kullanılarak üretilen içeceklerde “süt” ifadesine yer verilmeyecek. Bu gıdaların adlandırılmasında “süt” yerine “içecek” ifadesi kullanılacak. Bu içeceklerde “süt ve süt ürünü içermez” denilmeyecek ancak “laktoz içermez” ifadesi kullanılabilecek

Toplu tüketim yerlerinde sunulan vejetaryen ve vegan tüketicilere yönelik gıdalar için “vejetaryenler/ veganlar için uygundur” beyanları ve görseller, menülerde, broşürlerde kolayca görülebilecek, açıkça okunabilecek şekilde yer alacak.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir