Güzel Yarınlar Hareketi 12 bin gence dokunacak

EREN KOCA / Malatya – Akbank, Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliği ile 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgedeki gençlerin gelişimine katkı sunmak ve toplumsal iyileşmeyi desteklemek için başlattığı Akbank Güzel Yarınlar Hareketi’nde hedef büyüttü. İlk aşamada beş bin gence ulaşmak amacıyla başlatılan proje, bölgede gençlerden ve ailelerden yoğun ilgi gördü. Çalışmaların ilk yılında depremden en çok etkilenen beş ilde, 10 binden fazla gence ulaşılarak hedefin üzerine çıkıldı. Akbank ve Toplum Gönüllüleri Vakfı, projenin ikinci yılında üniversitelere odaklanacak ve 12 bin üniversiteli gence kariyer ve yaşam becerileri kazanmalarında destek olacak. Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep’te bir yıl süreyle devam edecek çalışmalarda gençlere iş dünyasına yönelik yetkinlikler, finansal bilgi ve yaratıcı deneyimler alanında destek sunulacak.

Daha umutlu adım

Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç, “Toplum Gönüllüleri Vakfı ile birlikte programın ilk döneminde 10 binden fazla gencimize ulaşarak onların eğitimine, psikososyal gelişimine ve yaratıcı yönlerini keşfetmelerine destek olduk. Şimdi ikinci dönemde, üniversiteli gençlerimizin kariyer yolculuklarına katkıda bulunmayı, onlara iş dünyasına hazırlık, finansal okuryazarlık ve sanatsal beceriler gibi farklı deneyimler kazandırmayı hedefliyoruz. Gençlerimizin daha eşit, daha güçlü ve daha umut dolu bir geleceğe adım atmaları için Akbank olarak yanlarında olmaya ve Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Umutları yeniden inşa etmek

Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı ise “Akbank Güzel Yarınlar Hareketi’nin afet bölgesinde sürdürdüğü çalışmalar, gençlerin eğitimden sosyal hayata, sanattan teknolojiye kadar birçok alanda kendilerini geliştirmelerine, umutlarını yeniden inşa etmelerine destek oluyor. Tüm Türkiye’ye yayılan bir dayanışma örneğiyle afetten etkilenen gençlerin sosyalleşme-lerinde, yeteneklerini geliştirerek güçlü bir gelecek inşa etmelerinde yanlarında yer alıyoruz. Programın ilk yılında konteyner kentlerde yaşayan gençler, sıkışmışlık duygusundan çıkıp kendilerini ifade etme fırsatı buldu. Aynı zamanda eğitim ve meslek seçiminde güçlü bir destek aldılar” diye konuştu.

Psikososyal dayanıklılık akran zorbalığı desteği

Akbank Güzel Yarınlar Hareketi, üniversiteli gençlerin zorlu yaşam koşullarıyla başa çıkabilmeleri için psikolojik dayanıklılık, akran zorbalığı ile mücadele ve kaygı yönetimi gibi alanlarda destek sunacak. Toplum Gönüllüleri Vakfı gönüllüleri ile birlikte yürütülecek bu programlar, gençlerin sağlıklı bir psikolojik yapıya kavuşmalarını ve sosyal bağlarını güçlendirmelerini sağlayacak.

Malzemeler bankadan

33 katlı Akbank Genel Müdürlüğünde yapılan modernizasyon çalışmaları kapsamında sökülen malzemeler 37 TIR’la İskenderun’a gönderildi. Malzemeler 10 bin kişinin ihtiyacını karşılarken, Hatay’daki 650 ilköğretim okuluna, okul malzemesi olarak teslim ediliyor ve bu malzemeleri İskenderun Meslek Lisesi’ndeki öğrenciler dönüştürüyor. Sürdürülebilirlik açısından değerlendirildiğinde ise iki Belgrad Ormanı’na denk bir katkısı var.

1200 saat eğitim

Proje, 690 atölye ve bin 200 saate yakın eğitim ile gençlerin sanatsal, teknik ve sosyal becerilerini güçlendirdi. Girişimin Etki Değerlendirme Raporu’na göre, katılımcı gençlerin yüzde 97’si merkezlerden mutlu ayrıldıklarını, yüzde 98’i merkeze erişim sağlayabildikleri için kendilerini şanslı hissettiklerini ve yüzde 88’i ise merkezlerde kendilerini güvende hissettiklerini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir