Bugün ne pişirsem diye düşünenler için 7 Aralık 2024 menüsünde, pratik ve lezzetli tarifler var! Mantı çorbasından pirzolaya, şehriyeli pilavdan tiramisuyu tamamlayan dört nefis tarifle akşam yemeğinizi şenlendirebilirsiniz. İşte, hem gözünüzü hem de damağınızı şımartacak tarifler!
MANTI ÇORBASI TARİFİ
Mantı çorbası için malzemeler:
- 2 su bardağı küçük şekilli mantı
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 su bardağı pişirilmiş nohut
- Domates salçası
- Sıvı yağ ve tereyağı karışımı
- Tuz, nane, pul biber (isteğe bağlı)
MANTI ÇORBASI YAPILIŞI
Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip ince doğranmış soğanı kavurun. Ardından domates salçasını ekleyin ve 4 su bardağı sıcak su ile kaynamaya bırakın. Hazır mantı kullanıyorsanız pişirme süresini damak zevkinize göre ayarlayın. Sonrasında nohutları ekleyin, baharatları da katıp çorbanın kıvamını oluşturana kadar kaynatmaya devam edin. Mantı çorbasının üzerine taze nane ve tereyağı ekleyerek servise sunabilirsiniz.
PİRZOLA TARİFİ
Pirzola malzemeleri:
- 8 adet kuzu pirzola
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 dal biberiye
- 1 çay kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
PİRZOLA TARİFİ YAPILIŞI
Pirzolaları zeytinyağı, biberiye ve karabiberle harmanlayın. Tuz serperek yüksek ateşte 2-3 dakika mühürleyin, ardından sıcak fırına yerleştirip 170-180°C’de 10-12 dakika pişirin. Sos için taze kişniş, maydanoz, rendelenmiş limon kabuğu ve sarımsak karıştırarak servis yapın.
ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ
Şehriyeli pirinç pilavı için malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı sıcak su (tercihen tavuk suyu)
- Tuz
ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞI
Pirinçleri yıkayıp ılık tuzlu suda yarım saat bekletin. Şehriye ve pirinçleri tereyağında kavurun, ardından sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pilav demlendikten sonra servis edin.
TİRAMİSU TARİFİ
Tiramisu malzemeleri:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 paket şekerli vanilin
TİRAMİSU YAPILIŞI
Keki için, yumurta ve toz şekeri çırpın, ardından kakao, un ve kabartma tozunu ekleyin. 180°C’de pişirin. Kreması için, süt, yumurta sarısı ve unu karıştırıp kaynattıktan sonra labne peynirini ekleyin. Kekleri kahveyle ıslatıp kremayla kaplayın. En az 2 saat dinlendirip, üzerini kakao ile süsleyerek servis yapın.