Bugün ne pişirsem diye düşünenler için ideal menü

Bugün ne pişirsem diye düşünenler için ideal menü! Havuç çorbası, nohut yemeği, lazanya ve kakaolu puding ile sofralarınıza neşe katın. Pratik, lezzetli ve birbirini tamamlayan tariflerle akşam yemeği hazırlamak çok kolay! İşte günün menüsü:

HAVUÇ ÇORBASI TARİFİ
Bugün için sıcak ve besleyici bir başlangıç önerisi: Havuç çorbası! Üstelik yapımı da oldukça kolay.
Malzemeler:

  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Soğanları ince doğrayıp sıvı yağda kavurun. Tereyağını ekleyip havuçları da ilave edin. Birkaç dakika soteledikten sonra pirinci ekleyin ve sıcak tavuk suyunu ilave edin. Kaynadıktan sonra, sarımsak ve baharatları tülbente koyup ekleyin. Çorbanın altını kısın ve pişmeye bırakın. Pürüzsüz hale geldikten sonra tuzunu ilave edip servis yapın.

NOHUT YEMEĞİ TARİFİ
Nohut yemeği, klasik bir yemek tercihi olarak sofralarınıza lezzet katacak!
Malzemeler:

  • 2 su bardağı nohut
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı:
Nohutları bir gece önceden ıslatıp, ertesi gün haşlayın. Sıvı yağda doğranmış soğanı kavurun, biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı ilave edip, birkaç dakika daha kavurun. Haşlanmış nohutları ekleyin ve suyu, tuzu, karabiberi ilave edin. Düdüklü tencerede pişirin ve sıcak servis edin.

LAZANYA TARİFİ
Sıcak bir lazanya ile akşam yemeğinizi taçlandırın!
Malzemeler:

  • 1 paket lazanya
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 4 adet rendelenmiş domates
  • 1,5 su bardağı bezelye
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:
Soğan ve havuçları kavurduktan sonra kıymayı ekleyin. Domates ve defne yaprağını ilave edip pişirin. Beşamel sosu hazırlayıp lazanya yaprakları arasında sırasıyla yerleştirin. Üstünü rendelenmiş kaşar peyniriyle kapatıp fırında pişirin.

KAKAOLU PUDİNG TARİFİ
Tatlı krizine son! Kakaolu puding tarifiyle sofranıza tat katın.
Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Süt, şeker, kakao, un ve nişastayı karıştırarak orta ateşte pişirin. Kıvam alıp kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın. Kaselere dökün ve buzdolabında soğutun. Soğuduktan sonra servis edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir